Wetenschap: dit is het beste tijdstip voor seks

CREDITS: Dainis Graveris

We houden allemaal wel van een fijne vrijpartij. De vraag is alleen welk tijdstip is nou het best om seks te hebben? Moeilijke vraag, want soms voelen jullie in één keer seksuele spanning.

Je hebt mensen die de ochtend beginnen met hete seks. Beter kan je de dag niet beginnen. Anderen houden het liever spannend en onverwachts, waardoor ze ‘per ongeluk’ ’s middags even het bed een gezamenlijke high-five geven. Dat kan komen door een spontane zoensessie, maar ook door elkaar stevig aan te kijken. Hoe moet je zoenen om onverwachts in de stemming te komen is een vaak gestelde vraag, maar ook jij kan het. Dat lees je hier.

Voor alle tijdstippen valt wat te zeggen. Gelukkig is de wetenschap daar om het verschil in de tijdstippen eens onder de loep te nemen.

Dit is het beste tijdstip voor jou om seks te hebben

Klinisch psycholoog Michael Breus legt in zijn boek The Power of When haarfijn uit wanneer je het beste seks kan hebben. Het komt vaak voor dat mensen het gevoel hebben dat de seks anders moet, maar een tijdstip uitkiezen kan al wonderen verrichten. In het boek wordt niet alleen uitgelegd wanneer je het beste seks kan hebben, maar is ook gekeken naar tal van andere activiteiten. Seks krijgt van ons toch wel even prioriteit.

Tijdstip
Foto: Max Libertine

De 4 magische types

Er zijn volgens de klinisch psycholoog vier verschillende soorten mensen. Wij hebben de types voor de leuk een eigen benaming gegeven, maar met dezelfde vaste kenmerken als in het boek. Deze types gaan specifiek uit van jouw biologische klok. Welk type jij bent heeft invloed op welke tijd het best is voor jou om seks te hebben. Snap je?

  • De Albert Einstein: je bent Intelligent en van de zachtste geluiden word je wakker. Je bent een lichte slaper. De kans is daardoor groot dat je een tikkeltje neurotisch bent, want je wordt in stressvolle situaties geprikkeld.
  • De Dalai Lama: in de ochtend ben jij direct wie je moet zijn, gedreven, vrolijk en optimistisch.
  • De Paris Hilton: uitgaan is wanneer je opleeft, want je bent een avondmens. Je houdt ervan om te socializen. Iedereen ziet jou als een extravert persoon
  • De Winnie de Poeh: het sociale dier, dat ben jij. Maar om de mensen om je heen tevreden te houden heb je wel energie nodig. Slapen is daarom één van de belangrijkste bezigheden. Het maakt niet uit wanneer; jij pakt je moment om je ogen dicht te doen.
Tijdstip
Foto: We-Vibe Wow Tech

Dit is het beste tijdstip om seks te hebben

Meer dan de helft van de mensen heeft seks wanneer het ‘kan’. Meestal is dit in de avond wanneer je met je partner in bed ligt. Maar is dit ook het beste tijdstip om seks te hebben? Misschien voor de één meer, dan voor de ander. Als het beste tijdstip niet overeen komt met je partner, wees dan niet getreurd. Je kan gaan voor de gulden middenweg.

  • De Albert Einstein: de avond is het perfecte moment voor jou om seks te hebben. Zet je wekker maar om 20:00 uur, want dan ga je geheid met een big smile naar bed.
  • De Dalai Lama: je bent een vroege vogel, dat is wel duidelijk. Tussen 6:00 en 7:00 uur is jouw moment. Begin de dag optimaal met coïtus.
  • De Paris Hilton: met je extravagante nachtleven zijn er twee beste tijdstippen voor jou.
    s’ Ochtends om 10:00 uur of om de avond goed te beginnen om 22:30 uur.
  • De Winnie de Poeh: sociaal en energiek ben je sowieso. Daarom ben je natuurlijk in de ochtend al zo energiek als een konijntje. Tussen 07:00 en 9:00 uur is de ultieme tijd voor jou om van bil te gaan.
Tijdstip
Foto: Joe deSousa
LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…