Seks met je ex een goed idee? De wetenschap denkt van wel

Seks met je ex wordt meestal gezien als een bijzonder slecht idee. Hoewel we er bijna allemaal wel eens voor zijn gezwicht, weten we inmiddels uit ervaring dat het inderdaad geen bijster goede keuze is. De seks valt tegen, er komen weer bepaalde verwachtingen om de hoek kijken en echt verder gaan met je eigen leven wordt er niet makkelijker door. Al met al: klinkt als één grote no go zone. Tot nu….

Seks met je ex: doen?

Onderzoekers van de Wayne State University in Detroit hebben onderzoek naar het onderwerp gedaan en wat blijkt, seks met je ex kan je – op de lange termijn – zelfs gelukkiger maken. Klinkt als een stel kerels die een excuus zoeken om door te knallen met hun oude vlam, maar hier zit wetenschappelijk bewijs achter.

Zoals gezegd, er is dus serieus onderzoek gedaan naar deze gevoelige kwestie. De jongens en meisjes van de Wayne State University ondervroegen voor hun experiment 113 verse singles door middel van een enquête. De gegevens werden verzameld en na twee maanden volgde er een follow-up om de resultaten duidelijk te krijgen.

fouten tijdens seks
Foto: Dainis Graveris

De conclusie

Na het analyseren van de gegevens concludeerden de onderzoekers dat ex-seks het emotionele herstel van een persoon na een breuk niet belemmert. Ex-partners die nog lichte gevoelens voor elkaar hadden waren eerder geneigd weer met elkaar onder de lakens te kruipen, maar zo’n ontmoeting hielp ook op een positieve manier aan het oppakken van de draad van het dagelijks leven.

“Dit onderzoek laat zien dat het beeld met betrekking tot seks met een ex misschien niet gerechtvaardigd is,” zegt Stephanie Spielmann van Wayne University. Volgens Stephanie moeten we kijken naar de motivatie achter seks met een ex in plaats random conclusies te trekken.

seks met ex, Seks met je ex een goed idee? De wetenschap denkt van wel

LEES OOK