Mannelijkste iPhone?

iPhone 4sIn de loop der jaren hebben onze Amerikaanse vrienden van Apple meerdere iPhones op de markt gebracht. In eerste instantie ging het om de bekende zwarte iPhone modellen, maar sinds de introductie van de iPhone 4 zijn hier de witte toestellen aan toegevoegd. Beide kleuren hebben technisch en optisch gezien voor-, maar zeker ook nadelen. De meest interessante vraag voor ons is natuurlijk welke iPhone (inclusief de modellen) de meest mannelijke is.

iPhone modellen

iPhone 3GHet allereerste iPhone toestel op de Nederlandse markt is de iPhone 3(G). Deze heeft een ronde/bolle plastic achterkant. Anders dan de iPhone 4s, 5 en de nieuwe iPhones 5s en 5c, die zijn ontworpen als vierkant. Van de laatstgenoemde toestellen verschijnt zelfs een gouden toestel naast de bekende zwarte en witte toestellen. Leuk, maar niet bepaald mannelijk. Omdat mannen over het algemeen van ronde vormen houden wil het niet zeggen dat de iPhone 3 ook een mannelijk model is. Het is een vrij elegant toestel in vergelijking tot de latere modellen. De iPhone 4 daarentegen zou weleens kunnen worden uitgeroepen tot meest mannelijke Apple telefoon. Het is een robuust, en qua design erg modern toestel.

Kleuren, what’s more manly?

iPhone 5 wit en zwartDe meningen zijn er over het algemeen flink over verdeeld. Sommige mensen hoor je zeggen: “Witte iPhones zijn voor vrouwen”, waar andere mannen, vaak dezelfde mannen die ook een wit toestel hebben, juist beweren dat de witte iPhones wat stijlvoller en minder saai zijn dan de zwarte telefoons. De discussie over dit fenomeen kan je volgen op dit forum. Toch lijkt het in praktijk zo dat de meeste vrouwen inderdaad gaan voor een witte iPhone. Exacte cijfers zijn helaas niet voorhanden, maar ruwe schattingen spreken van 60-80%. Bij mannen is dit een stuk minder. Wederom een ruwe schatting: 20-30%. In hoeverre er een verband is tussen de populariteit bij vrouwen van de witte iPhones en een “desinteresse” van deze kleur bij mannen is niet te bewijzen.

13.08.21-Gold_iPhone_Comp-3 49615-klaar-tekort-aan-iphone-5s-dreigt-bij-lancering iphone-5c-colorsESSENTIALS