De horloges van de lijsttrekkers

CREDITS: Gezinsbode
Lifestyle

Verkiezingstijd. Je wordt dood gegooid met standpunten, meningen, discussies en peilingen. Natuurlijk moet je gaan stemmen, maar wij zouden Manify niet zijn als we een andere belangrijke kant van de politiek zouden belichten. Welke horloges worden er gedragen in de Tweede Kamer?

Alexander Pechtold

Zoals in de foto hierboven te zien is draagt Alexander Pechtold een klassiek gouden horloge met een cognac lederen band. Deze inmiddels 20 jaar oude Zenith heeft een bijzonder verhaal. In een interview in het boek Tijd voor Politiek  van Paul Walters vertelt Pechtold:

‘Vijftien jaar geleden voor 480 gulden gekocht op een veiling. Dat was toen de goudprijs. Ik heb het gouden bandje er een paar jaar geleden afgehaald omdat het kapot ging, en dat verkocht voor de goudprijs. Ik geloof dat ik daar toen evenveel euro’s voor kreeg als ik destijds in guldens had betaald voor het hele horloge. Dat kwam doordat de goudprijs inmiddels zo gestegen was. Ik zit wel in de politiek, maar…’ 


Geert Wilders

Geert Wilders draagt een tijdloze Rolex Submariner waar in het verleden nog al wat ophef over was. Het horloge zou te patserig zijn geweest en niet passen bij een politicus als Wilders, aldus Daniël Tempelman van de PvdA. De kosten van een Rolex Submariner liggen ongeveer gelijk aan een brutomaandsalaris van een Kamerlid. Patserig? Naar mijn mening niet, qua horlogekeuze is Geert zo gek nog niet!

https://twitter.com/danieltempelman/status/778531652536532992?ref_src=twsrc%5Etfw

Jesse Klaver

Bij zijn nieuwe imago waarin hij in een wit, opgestroopt overhemd motiverende speeches houdt past een horloge natuurlijk niet. Maar gaan we op zoek naar wat oudere foto’s van Jesse, dan zien we vooral wat gadgets gadgets. Een Androidwear en een Nike Fuel bijvoorbeeld. Tijdens zijn jongere jaren zien we heel zelden nog een ondefinieerbaar, minimalistisch horloge met een zwarte lederen band.

Mark Rutte

Ook Mark heeft niets om de pols als we de foto’s en video’s moeten geloven. Echter, als we de geruchten moeten geloven draagt hij regelmatig de oude Omega die hij geërfd van zijn vader. Gemiste kans of bewuste keuze?

Emile Roemer

De lijsttrekker van de SP kan natuurlijk niet aankomen met een horloge wat ver boven het modaal inkomen ligt. Hij doet het dan ook keurig met een Armani horloge. Af en toe zien we ook een Danish Design klokje langskomen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik Danish Design qua imago meer bij Emile vind passen dan de vaker gekozen Armani, maar smaken verschillen.

Ard van der Steur

Weliswaar geen lijsttrekker maar als huidig Minister van Veiligheid en Justitie een prominent politicus.  Ard draagt een horloge van Nederlandse bodem: Van Der Gang. Een fantastisch mooi en veel te weinig gezien horlogemerk.

Alle quotes komen uit het boek Tijd voor Politiek, geschreven door Paul Walters. Deze interviewbundel beschrijft hoe 65 Nederlandse politici omgaan met tijd. Van spreektijden tot horloges.

Total
3
Share