Negen klassieke films die je altijd kan terugkijken

CREDITS: Screenshot The Shawshank Redemption | Columbia Pictures

We vinden het allemaal heerlijk om een nieuwe film te ontdekken in de bios. Of om die ene klassieker te kijken op Netflix waar iedereen het over heeft, maar die jij nog nooit hebt gezien.

Nieuwe films ontdekken geeft jou nieuwe inzichten, want je gaat geen nieuwe favoriete film vinden als je Harry Potter – óók een classic by the way – keer op keer blijft kijken. Maar er zijn klassieke films die je áltijd kan terugkijken.

Klassieke films die je kan blijven terugkijken

Op het grote platform Reddit werd de vraag gesteld: What’s a movie you can watch over and over again and not get bored? Duizenden mensen gaven hun favo film aan in de reacties en sommige antwoorden werden extreem vaak geliked. Deze klassieke films gaan volgens velen nóóit vervelen:

  • Goodfellas
  • The Shawshank Redemption
  • The Lion King
  • The Good, The Bad and The Ugly
  • Forrest Gump
  • Superbad
  • Pulp Fiction
  • Blow
  • Fight Club

Goodfellas | 8,7 op IMDb

Het woord klassiek en de film Goodfellas gaan hand in hand. De Amerikaanse gangsterfilm van Martin Scorsese werd een icoon op het witte doek. Lange tijd had Goodfellas het record in handen van de film met de meeste scheldwoorden. Er wordt bijvoorbeeld 246 keer ‘fuck’ gezegd in de film. De film uit 1990 is het alleen al waard om te kijken vanwege de quotes, met als beste – volgens ons – ”Never rat on your friends, and always keep your mouth shut.”

The Shawshank Redemption | 9,2 op IMDb

Aah, The Shawshank Redemption. Dé film met de hoogste rating op IMDb. Met maar liefst een 9,2 kan je niet om deze klassieker heen. De film van Frank Darabont naar een short story van Stephen King gaat over twee gedetineerde mannen die een band krijgen. In de film acteren Morgan Freeman en Tim Robbins op magische wijze samen, waardoor de film nooit gaat vervelen.

The Lion King | 8,5 op IMDb

De kans is groot dat er zelfs bij jou de eerste keer een traan over je wangen rolde, toen Scar zijn broer Mufasa in de groep op hol geslagen gnoes gooide. The Lion King is een typisch gevalletje: ‘Ik weet wat er komt, maar het raakt met toch steeds weer.’ De film uit 1994 werd in 2019 opnieuw uitgebracht als realistische CGI remake.

The Good, the bad en the Ugly | 8,8 op IMDb

De Italiaanse film uit 1966 is een schitterend verhaal over drie vrijbuiters die jagen op een goudschat. Ze haten elkaar, maar ze worden door de omstandigheden gedwongen om samen te werken. The Good, the bad en the Ugly is de hoogt geklasseerde western op IMDb, met een rating van 8,8. In de film van Sergio Leone maakte ook de legendarische Clint Eastwood furore.

Forrest Gump | 8,8 op IMDb

Wát een staaltje acteerwerk heeft Tom Hanks laten zien in de film Forrest Gump. Hanks speelt in de film een man met een IQ van 75 die vele belangrijke gebeurtenissen meemaakt uit de Amerikaanse geschiedenis. Ondanks zijn lage IQ groeit Forrest Gump uit tot een nationale held én richt hij een miljoenenbedrijf op: Bubba Gump. En dat terwijl hij maar één levensdoel heeft: herenigd worden met zijn jeugdliefde Jenny.

Superbad | 7,6 op IMDb

Een vreemde eend in de bijt: Superbad. Maar wat kijkt deze film lekker weg. De geniale Jonah Hill schittert in deze hilarische comedy als een high school senior. Op Reddit reageert een anoniem persoon: “It’s THE millennial coming-of-age movie.” En daar zijn wij het roerend mee eens.

Pulp Fiction | 8,9 op IMDb

De film van Quentin Tarantino staat op nummer 8 in de lijst van top rated movies op IMDb. Het geniale verhaal – bestaande uit vijf individuele verhaallijnen – en de krachtige samenwerking tussen John Travolta, Uma Thurman en Samuel L. Jackson maken deze film legendarisch. Uiteindelijk werd de film voor zeven Oscars genomineerd, waarvan het er ééntje won (voor beste originele scenario).

Blow | 7,6 op IMDb

Johnny Depp en Penélope Cruz. Do we need to say more? In deze classic duikt George Jung – gespeeld door Depp – in de wereld van drugs. Uiteindelijk beland hij wel in de gevangenis, maar daar leert hij iemand kennen die ‘m wegwijs maakt in de cocaïnemarkt. Een film met een topcast én drugs in de hoofdrol gaat nooit vervelen…

Fight Club | 8,8 op IMDb

Dat Fight Club zo’n succes zou worden had regisseur David Fincher nooit durven dromen. De film uit ’99 werd vooral door het magistrale acteerwerk van Brad Pitt een keiharde vechtfilm én klassieker. Vanwege het goede verhaal, de muziek die on point is (Oscar-nominatie voor Best Effects & Sound Effects Editing) en de vechtscènes gaat Fight Club je nooit teleurstellen.

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…