Films, games en series van 2017

Eén ding uit 2017 is zeker, het wordt een paradijs voor gamers en filmliefhebbers. In de game wereld zullen een aantal oude bekende terugkeren, maar ook op het witte doek zullen een aantal oude bekenden hun gezicht vertonen, zoals Captain Jack Sparrow. Dit is wat jij kan gaan verwachten van 2017.

Series in 2017

Michael Scofield blijkt niet dood te zijn. Weet je niet over wie we het hebben? Vreemd, maar kán, want het is dan ook al zeker acht jaar geleden dat de ‘laatste aflevering’ uit kwam. Dit jaar wordt er nieuw leven in de serie geblazen. Het gaat hier om het 5e seizoen van Prison Break. Michael zit opnieuw in een gevangenis, deze keer in Marokko. Begin dit jaar zal je erachter komen wie hem gaat redden!

Op Saul hoeft hij niet te rekenen. Niet alleen omdat de twee niks met elkaar te maken hebben, maar ook vanwege het feit dat Saul zelf in de gevangenis beland. Tenminste als we de teaser trailer moeten geloven. Better Call Saul zal in maart op Netflix verschijnen.

“Winter is coming…”, maar dan wel ergens in de zomer. Het zevende seizoen van Game of Thrones zal zeven afleveringen hebben, in plaats van de gebruikelijke tien. In totaal zullen er negen seizoenen komen, dus we kunnen nog tot 2018, of misschien zelfs 2019, genieten van onder andere Jon, Danaerys en Sansa. Of niet…?

Tom Hardy gaat dit jaar niet alleen een geweldige rol neerleggen, maar heeft de serie ook nog eens geschreven. Taboo belooft één van de grootste klappers van het jaar te worden. Officieel is de serie al begonnen, maar helaas nog niet in de Benelux. De serie gaat over avonturier James Keziah Delaney, een man met grote dromen en een getraumatiseerd verleden. Fans van Peaky Blinders zullen dol worden.

Misschien heb je nog niet gehoord van The Deuce. Toch moet je deze in de gaten houden. Het lijkt net of de grote sterren liever in series spelen dan in films. Deze keer neemt James Franco ons mee in zijn serie. In The Deuce zien we Franco in een jaren ’70 sfeertje. De jaren waarin New York vol zat met porno, prostitutie en drugs. We zien deze wereld door de ogen van Frankie Martino, een zakenman die bij de grote jongens een slaatje probeert te slaan. Klinkt goed!

Films

Dit jaar zit weer vol met superhelden. De één is er al jaren en de ander komt net kijken. Zo ontmoeten we Aquaman, Cyborg en The Flash, die samen met Batman, Superman en Wonderwoman de Justice League creëren. Die laatste heldin krijgt dit jaar ook haar eigen film. The Hulk zal daarnaast schitteren naast de dondergod Thor in Thor: Ragnarok. Wolverine gaat helaas dit jaar met pensioen in de film Logan. En iemand die net zijn krachten leert kennen is een frisse, jonge Spiderman. Gelukkig heeft hij een goede leermeester genaamd Tony Stark a.k.a. Iron Man. Of dat duo gaat werken kun je zien in Spiderman: Homecoming

Voor degene die denken dat superhelden waardeloos zijn, heb ik goed nieuws. Dit jaar komen ook ‘niet-superhelden’ films uit in de bioscoop.  Jack Sparrow zal namelijk opnieuw zijn intrede doen in Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell no Tales. Deze kun je in mei verwachten. Een andere ‘ongewone’ held is John Wick. Een aantal jaar geleden kwam deel 1 uit, waarin hij wraak nam toen iemand zijn geliefde puppy kapot maakte. Wat er in John Wick 2 gaat gebeuren is nog de vraag. Een ander vervolg die vol met vragen zit is natuurlijk World War Z 2. Deel 1 was misschien wel de beste zombiefilm ooit, dus wij zijn benieuwd of Brad Pitt dit in deel 2 kan overtreffen.

Degene die iets nieuws zoeken, zullen in 2017 ook hun ei kwijt kunnen. Zo zal King Kong zich laten zien, maar dan een stuk groter dan je gewend bent, in de nieuwe Kong Island. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Tom Hiddleston (Avengers) en Samuel L. Jackson (Pulp Fiction). Een andere nieuwe filmreeks zal bekend staan onder de naam The Dark Tower. Een reeks die gebaseerd is op de gelijknamige boeken van Stephen King. De film speelt zich af in Mid-World, een andere dimensie die beschreven kan worden als apocalyptisch-western-science fiction met magie en keiharde actie.

Games

Voor de gamers zal 2017 echt een paradijsje worden. Een aantal bekende gezichten zullen terugkeren. Daarnaast zullen een aantal lang verwachtte games eindelijk speelbaar zijn. Laten we beginnen met For Honor. In dit spel kun je kiezen tussen samoerai, ridders of vikings. Naast dat je een verhaal kunt spelen met één van de rassen, kan je ook online tegen andere vechten. Het ziet er in ieder geval bruut uit!

Nog zo’n vet spel, vol met testosteron, is God of War. Misschien ken je Kratos nog wel toen hij de Griekse god Zeus overmeesterde. In het nieuwe spel is hij verhuisd naar het noorden, waar hij zijn zoon de fijne kneepjes van zelfbescherming leert. Waarschijnlijk komen ze in de problemen, waarna Kratos het gaat opnemen tegen de Noorse goden. Ondertussen moet je je een weg banen tussen gigantische trollen, draken en andere mythische wezens.

Naast het bovenstaande hakken en zagen, kun je ook genieten van spellen vol met geladen geweren. Eén van deze lang verwachte shooters is Ghost Recon: Wildlands. Een mega dikke open wereld game, die zich afspeelt in het drugsparadijs van Bolivia. Samen met een team van online vrienden, neem je het op tegen het drugkartel van het Zuid-Amerikaanse land. Iedereen heeft zijn unieke skills en vaardigheden, waardoor teamwerk essentieel is.

De makers van GTA zijn terug met een western. Niet zomaar een western, maar het tweede deel van de befaamde Red Dead Redemption. Veel is nog niet bekend over het spel. Na verwachting zal je de zoon van John Marston spelen, het hoofdpersonage uit deel 1. In de teaser trailer zie je zijn zoon en diens volgelingen, die waarschijnlijk wraak gaan nemen op de daders van de moord. Gezien de stenen huizen en stoomtrein zal dit deel zich afspelen tegen het einde van het Wild West tijdperk.

The Last of Us 2 is een favoriet van de redactie. Deel 1 wordt gezien als misschien wel het beste spel ooit. Al is het alleen al door het script en de wereld waar het zich afspeelt. De setting is zo realistisch neergezet dat je op sommige momenten wel kippenvel moet krijgen. Het spel is zo krachtig dat je jezelf helemaal kan inleven in de karakters. Deel 2 speelt zich naar verwachting 6 jaar later af en zal opnieuw het leven van Joel en Ellie volgen. Deze keer speel je echter Ellie. Het is niet zeker of dit spel dit jaar uit zal komen. Hoop doet leven…

En mocht al het bovenstaande je wat minder interesseren, dan wacht je toch gewoon lekker tot FIFA18 uitkomt? Want dat valt nooit tegen!

Total
1
Share