Lancering House of the Dragon breekt alle records!

CREDITS: HBO

Sinds zondagnacht is de eerste aflevering van de spin-off van Game of Thrones, House of the Dragon te zien op HBO Max. In het eerste etmaal keken maar liefst 10 miljoen mensen naar de serie die zich een kleine 200 jaar afspeelt vóór de verhaallijn van GOT. Het is hiermee de grootste lancering van HBO ooit. De streamingdienst crashte zelfs op een bepaald moment voor een deel van de gebruikers.

House of the Dragon

Ter vergelijking: bij de lancering van de eerste aflevering van Game of Thrones keken zo’n 4 miljoen mensen. Daarentegen had de laatste aflevering van de populaire fantasy-serie een dikke 17 miljoen kijkers. Een aflevering in een seizoen waar nog velen fans ’s nachts van wakker liggen, door het tegenvallende einde.

Of House of the Dragon ook gaat tegenvallen? Dat is nog even afwachten, maar de eerste aflevering beloofd veel goeds. Niet alleen de hoge belangstelling geeft goede hoop, want aflevering één zuigt je meteen terug in de wereld die we kennen van acht seizoenen GOT. Draken, naakte vrouwen, afgehakte hoofden en intriges zijn direct van de partij. Ook critici zijn overwegend positief.

Het verhaal is gebaseerd op het boek Fire and Blood van George R.R. Martin, who else? De voorouders van Khaleesi, The Mother of Dragons, spelen de hoofdrol in de nieuwe serie. We keren terug naar Westeros waar de Targaryen-familie, samen met hun draken, de leiding heeft. Wanneer Viserys Targaryen het loodje legt na jaren ‘voorspoed en vrede’, ontfermt er zich een heftige familie-oorlog.

Check hier de trailer:

Source: