Dit is hoeveel Starbucks heeft verdiend met de koffiebeker in Game of Thrones

CREDITS: Hans Vivek

De hele wereld staat op zijn kop. Hoe kunnen ze dit gedaan hebben? Was het een stunt, sluikreclame of was het toch iets anders. Wat iedereen in ieder geval zeker weet is dat er een koffiebeker van Starbucks te zien is geweest in een van de afleveringen van het achtste seizoen van hitserie Game of Thrones. Wat blijkt, er kleven hele prettige voordelen aan dit zogenoemde ‘foutje’ van de makers van Game of Thrones.

GOT Startbucks

Miljoenen of Miljarden?

Verdienen is misschien niet het goede woord voor deze meevaller. In principe wordt er een (media)waarde gehangen aan de aandacht die de beker kreeg. Deze waarde wordt dan op zijn beurt uitgedrukt in een bedrag.

De meningen over de waarde verschillen nogal. De een roept dat er een bedrag in de miljarden is gemoeid, de andere spreekt over miljoenen. Maar wat heeft die beker nou echt opgeleverd voor Starbucks?

Een Hollywood-reclame expert geeft de ‘onbedoelde product placement’ een waarde van $250.000. Dit bedrag is gebaseerd op wat vergelijkbare samenwerkingen hebben opgeleverd. De pr-reclame die hier overigens ook mee is gemoeid loopt echter wel in de miljoenen! Game of Thrones is een van de aller grootste series van het moment. Samenwerkingen worden vergeleken met die van de Superbowl en een andere hitserie genaamd Transformers. Daarnaast geeft de expert aan dat de waardering niet in de miljoenen kan lopen omdat het logo van Starbucks niet te zien is. Dat laatst genoemde krijgt nog een staartje!

Woedende eigenaar

Opmerkelijk is dat er iemand heel erg boos is geworden om de verdiende aandacht. Er is zelfs een rechtszaak aangespannen! Wat blijkt, de koffiebeker die te zien is in de serie is helemaal niet van Starbucks. Het gaat hier om een heel groot misverstand want de koffiebeker is van de keten ‘Paper Cup’. Laatstgenoemde heeft dan ook de rechtszaak aangespannen tegen Starbucks. Hij wil geld zien!

Wij achten de kans heel klein dat de eigenaar van Paper Cup hier geld aan gaat overhouden, sterker nog, het zal hem naar alle waarschijnlijkheid alleen maar geld gaan kosten.

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…