Bucketlistdingetje: bezoek de filmlocaties van Game of Thrones!

CREDITS: Spencer Davis

We gingen deze keer op onderzoek uit om onze bucketlist eens even aan te vullen. Er zijn namelijk heel veel toffe filmlocaties uit Game of Thrones die in real life ook hele mooie reisbestemmingen zijn. Van Marokko tot IJsland, wij hebben een paar pareltjes voor op je bucketlist geselecteerd.

Filmlocaties van Game of Thrones

Vatnajökull, IJsland | North of the Wall

Deze ijskap in IJsland staat bekend als de grooste ter wereld. Een spectaculair schouwspel gegarandeerd. Een tof feitje is dat er onder de ijskap een aantal vulkanen verborgen liggen! Deze locatie is zeker een bezoekje waard want ijskappen hebben tegenwoordig de gewoonte om te smelten. Snel zijn dus!

filmlocaties van Game of Thrones, Bucketlistdingetje: bezoek de filmlocaties van Game of Thrones!
Foto: Kate Williams

Grjótagjá, Iceland| North of the Wall

Deze scene staat in de boeken als de scene waarin Jon seks heeft met Ygritte. De seksscene zou het fundament zijn geweest van hun relatie in de echte wereld. Deze grot is geopend voor publiek, waar het ook heel tof is om te zwemmen. Het is namelijk een warme bron! Dit is in onze ogen een van de toffere filmlocaties van Game of Thrones.

filmlocaties game of thrones
Foto: Naveen Venkatesan

Bardenas Reales, Spain | Land van de Dothraki

Deze enorme vlakjes zijn het toneel voor het land van de Dothraki in de serie Game of Thrones. Je ziet eigenlijk meteen wel waarom dit een perfecte locatie is. Droog, uitgestrekt en super tof om te zien! Deze woestijn ligt vlakbij Pamplona, kan je gelijk een bezoekje aan brengen nu je er toch bent.

Filmlocaties game of thrones
Foto: Reales Juanma Clemente

Dubrovnik, Kroatië | Westeros

Een van de oudste steden van Kroatië heeft zich voorgedaan als de enorme stad Kings Landing in Westeros. Nauwe straatjes en oude huizen waren een perfect toneel om de serie op te nemen. We kunnen met zekerheid zeggen dat het er in het echt niet zo’n zooitje is. Reden genoeg om een keertje te gaan kijken toch?

 

Filmlocaties game of thrones
Foto: Spencer Davis

Aït Ben-Haddou, Morokko | Yunkai

Wij vinden dat dit de aller mooiste plek is in ons lijstje van filmlocaties. Je waant je terug in de tijd als je deze UNESCO werelderfgoedlijst locatie bezoekt. In Game of Thrones deed dit erfgoed zich voor als Yunkai, de slavenstad. Het was deze plek waar Daenarys Targaryan haar latere leger onbedoezelde voor het eerst zag.

filmlocaties Game of Thrones
Foto: Tania Sbrissa

Almería, Spain | Dorne

De Spaanse locaties zien we met name later in de serie vaker terug. Almería in Spanje was de stad Dorne in Game of Thrones. Hier kwam de vrouw van dat etterbakje Koning Geoffrey vandaan. Dit is een absolute aanrader voor een weekendje weg. Het is een mooie stad met veel cultuur en historie.

filmlocaties game of thrones

LEES OOK
De mooiste treinreizen ter wereld (met beelden)
Tegenwoordig horen we zweverige types steeds vaker roepen: “De reis is belangrijker dan de bestemming.” En die uitspraak hebben we, tot vandaag, nooit รฉcht begrepen. Met deze…
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…