Collectors item: Game of Thrones single malt whisky

CREDITS: Game of Thrones, HBO

Winter is here, mannen. Dat is iets waar we het met z’n allen langzamerhand wel over eens moeten worden. Niet alleen dankzij het grote aanbod aan loopneuzen, opgetrokken schouders, ijskoude handen en schrale gezichten. Op het gebied van Game of Thrones gaat deze winter namelijk een stapje verder. We willen niks spoilen voor de liefhebbers die nog niet bij seizoen 7 belandt zijn, maar over de Nederlandse winters hoeven wij in ieder geval niet te klagen. Gevalletje van: het kan altijd erger.

Om jullie warm te houden tijdens de lange winter die we nog moeten wachten voor seizoen 8, heeft HBO acht flessen single malt scotch whisky gelanceerd. En zoals met alles in deze meesterlijke serie, zijn ook deze whisky’s enorm goed uitgedacht.

HBO lanceert acht single malt scotch whisky’s

Terwijl we ongeduldig wachten op april, heeft HBO ons nu iets anders gegeven om de tijd een tandje te versnellen. De serie heeft net acht flessen single malt scotch whisky gelanceerd, die elk een eerbetoon brengen aan een van de huizen van Westeros. Natuurlijk mocht The Night’s Watch niet ontbreken uit dit lijstje, de achtste brengt dan ook een ode aan deze dappere mannen. Elke fles is gedecoreerd met zijn respectieve Westeros-huiswapen, waarbij The Night’s Watch-editie natuurlijk in een zwarte fles arriveert.

Koud hoef je het niet meer te hebben dankzij deze bad boys. Want wanneer je e  werk van maakt om ze alle acht soldaat te maken, is de winter voor je het weet voorbij. Om het geheel namelijk nóg een stapje beter te maken, verschillen per whisky de Schotse distilleerderijen van elkaar. De distilleerderij van Oban wordt bijvoorbeeld gecombineerd met The Night’s Watch met uitzicht op een grens, terwijl Carhu-distilleerderij weer gecombineerd wordt met House Targaryen en vrouwelijk leiderschap.

Alle acht Scotch whisky’s van Game of Thrones zijn nu verkrijgbaar bij Drizly. De prijzen variëren van $30 tot $150. Je weekendje bingewatchen was nog nooit zo interactief. Wedden dat jij na voldoende glaasjes net zo weinig weet als Jon Snow? Wel snel zijn overigens: de whisky’s zijn limited edition. En zoals we allemaal weten: ‘When you play the Game of Thrones, you either win or die.’ 

Je bestelt ze nu zelf op Drizly.

Foto: Game of Thrones Single Malt Whiskies

Total
0
Share