Het verhaal achter een Red Bull RB14 voorvleugel

CREDITS: Artes Max | Wikipedia

Het is één van de duurste sporten ter wereld, de Formule 1. En niet zonder reden: alle onderdelen die bij de sport komen kijken hebben een flink prijskaartje. Het is dan ook een vrijwel onbereikbare sport voor de gemiddelde man. Er zijn verschillende redenen waarom de Formule 1 zo duur is. Van onderdelen, gear en materialen tot het huren van een racebaan. In de toffe video hieronder is de volledige reis van een Red Bull RB14 neus te zien, waarbij Redbull voor ééns en altijd het antwoord geeft op waarom F1 het duurste sportgenre ooit is.

De reis van de neus van een Formule 1 RB14

Hoewel kostbare onderdelen van de voorvleugel tijdens de gemiddelde Formule 1 race komen en gaan, blijken de neuzen van de auto’s toch een stuk steviger te zijn dan ze lijken. En dat is niet zonder reden: ze zijn erop gemaakt om  in staat te zijn om een flinke klap te kunnen overleven. Niet alleen zorgt de neus voor bescherming, hij zorgt ook voor neerwaartse kracht zodat de auto zo soepel mogelijk op de baan kan blijven. Er komt natuurlijk flink wat kracht kijken bij deze sport. Behoorlijk belangrijk om een goede voorvleugel te hebben dus, zoals ook blijkt uit de video.

Als je dacht dat de onderdelen van deze neus na een race in de prullenbak eindigen, heb je het goed mis. Er blijkt nog een behoorlijk interessante levensloop achter deze onderdelen te zitten namelijk. Ondanks dat ze er na sommige races dan misschien behoorlijk verslagen uitzien, wordt er het optimale uit de levensduur van de neus van de RB14 gehaald. Met de nieuwste onderdelen en technologieën wordt de voorvleugel hersteld tot zijn nieuwe staat. Dit gebeurt door eerst de verf eraf te halen, te testen op vervormingen door middel van laser scanning en een test te doen op eventuele scheuren. Vervolgens wordt de neus getest en klaargemaakt voor nieuw gebruik.

Total
0
Share