Lewis Hamilton is nu de allerbeste: zijn mooiste momenten op een rij

CREDITS: Bigstock

Lewis Hamilton wist afgelopen zondag voor de 92ste keer een Grand Prix binnen te slepen. Daarmee verbrak hij het record van F1-legende Michael Schumacher. Nu heeft hij de meeste GP’s op zijn naam staan. En dit is nog maar het begin. De 35-jarige Brit is hard op weg om alle records van Schumacher stuk voor stuk te verbreken.

Lewis Hamilton verbreekt Michael Schumachers record

Het record van de meeste pole positions ooit in de Champions League van de autosport stond al langere tijd op naam van Hamilton. Waar Schumacher niet verder kwam dan 68 pole positions, heeft Hamilton er al 97 op zijn naam and counting. Er staat eigenlijk nog één heel belangrijk record op de agenda: de meeste wereldtitels pakken.

Schumacher heeft op dit moment zeven WK-titels op zijn naam staan. Terwijl Lewis op dit moment 6 WK-titels heeft en hard op weg is naar nummer zeven. Het blijkt een kwestie van tijd. Dit zijn vier memorabele momenten én de tien mooiste overwinningen van Lewis Hamilton:

Een verbazingwekkend Formule-1 debuut

Op 18 maart 2007 mocht Lewis Hamilton zijn F1-debuut maken en dat deed hij met bravoure. Hij mocht direct proeven van het grote werk: Lewis finishte als derde en mocht champagne poppen.

Zijn eerste overwinning in de Formule 1

Lewis Hamilton had vier maanden nodig om zijn eerste overwinning in de Formule 1 te pakken. Op 10 juni in 2007 wist hij met de overwinning naar huis te gaan. Het smaakte naar meer…

https://www.youtube.com/watch?v=TUdPw3ZqYnU

Zijn eerste wereldtitel in 2008

Na zijn debuutjaar in 2007 wist Lewis Hamilton in 2008 al zijn eerste wereldkampioenschap te pakken. Kijk, dan ben je een grote speler. De winst ging niet zonder slag of stoot en het was spannend tot het bittere eind.

 

Zijn tweede wereldtitel in 2014

Na een prachtig begin en een wereldkampioenschap in 2008 liet het volgende kampioenschap lang op zich wachten. Ondertussen was Lewis van McClaren naar Mercedes gegaan. Het lukt hem in 2014 om zijn tweede wereldtitel binnen te slepen.

De mooiste overwinningen van Lewis Hamilton op een rijtje

Hier kan je de top 10 overwinningen zien van Lewis Hamilton. De beste 10 van de 92 die hij op dit moment op zijn naam heeft staan. Start watching and enjoy!