F1-pedalen x pianotoetsen: het muzikale talent Charles Leclerc

CREDITS: Bigstock

Niet alleen op het circuit, maar ook achter de piano bewijst Charles Leclerc talentvol te zijn.

Alsof bij de wereldtop van de motorsport horen nog niet genoeg is…

Charles Leclerc: een multi-talent pur sang

Niet alleen op de pedalen van een F1-auto, maar ook op die van een piano weet Charles Leclerc wel de weg. Het klinkt als een gekke combinatie: F1-pedalen met pianotoetsen, maar niets is minder waar. Tijdens de pandemie heeft de Monegask een piano aangeschaft en is lessen gaan volgen om noten te leren lezen. Al snel kwam Leclerc erachter dat hij eigen nummers wilde maken. De coureur, of moeten we nu zeggen de componist, maakt nummers geïnspireerd op de races die hij gereden heeft.

Een uitlaatklep

Liefhebbers denken nu: huh? De GP van Australie wil hij tocht het liefst snel vergeten? Maar dat is het ‘m juist: componeren is voor de coureur een uitlaatklep. En dat terwijl hij normaal met 300 km/h plus racet.

‘Ik heb dit liedje gecreëerd rondom de Formule 1 Grand Prix van Australië. Daarom heb ik het nummer AUS23 (1:1) genoemd. Dit is de manier waarop wij binnen Ferrari de Australian Grand Prix noemen. Ik dacht dat dit een mooie connectie zou zijn naar de racewereld,’ schetst de coureur op zijn Spotify-account.

Met meer dan zeven miljoen luisteraars bij zijn debuutsingle en 285 duizend luisteraars per maand vallen zijn pianocomposities goed in de smaak. Dat laat Charles niet koud: Ik ben zo enthousiast om met jullie een pianoliedjes te delen waar ik aan gewerkt heb.’ Hij is de nummers gaan opnemen en uitbrengen nadat er veel positieve reacties waren op een Instagram story die hij plaatste.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…