Een goudmijn aan klassieke auto’s gevonden in verlaten garage

CREDITS: Johannes Giez

Enkele Urban explorers zijn een paar weken geleden een dichtgetimmerde oude garage gaan onderzoeken. Ze hadden de locatie al een langere tijd in de gaten, maar nu was het moment. Zij zijn het pand in gegaan en vonden een goudmijn aan klassieke auto’s. Van sportwagens, naar taxi’s tot zelfs een Formule-1 wagen. De urban explorers Ben en Eran wisten niet wat hun overkwam toen ze de verborgen garage betreden.

Een miljoen aan klassieke auto’s

Het gebouw met een verborgen ondergrondse garage bleek onder naam te staan van de firma Bristol, een Brits sportwagenmerk. Een paar maanden geleden, in mei, werd het Britse sportwagenmerk failliet verklaard met invloeden van de lockdown. Het gebouw bevindt zich in de Home Counties in Londen.

Een goudmijn klassieke auto’s

In de garage stond een meervoud aan klassieke auto’s, maar een paar in het bijzonder. Er stond namelijk een buitengewoon zeldzame Bristol Bullet van het sportwagenmerk zelf. De Bristol Bullet uit 2016 was een proefmodel voor het 70-jarige jubileum. Volgens verschillende kenners werd de waarde van dit unieke pareltje geschat op € 250.000.

Een andere droomauto die werd gevonden was de Bentley Continental Flying Spur uit 2008. Dit prachtexemplaar wordt geschat op een waarde van € 25.000 tot € 50.000. Ook werd er een echt klassieke taxi gespot, de vintage Beardmore-taxi dat dateert uit het jaar 1957.

Als klap op de vuurpijl was er zelfs een test-proefmodel, dat nooit op de markt is verschenen. Deze geheimzinnige auto ging door het leven met de naam ‘Silver Bristol 409 Bullet Speedster’ die dateert uit 1964. Alhoewel deze parel nooit op de markt is gebracht, is de waarde geschat op € 300.000. Verder waren er dus motoren te vinden en zelfs een concept car voor een Formule-1 auto! Hier is overigens weinig informatie over te vinden.

Een statement namens Bristol

De Daily Mail kwam naar buiten met een statement namens de woordvoerder van Bristol. Zij gaf aan dat de auto’s niet waardevol waren en dat het troep is. Ondanks dit statement weet men ook wel dat het niet de nieuwste sportwagens zijn, maar troep is het zeker niet.

Desondanks was wel te zien dat er al een lange tijd niemand in de buurt was geweest van de garage. De auto’s waren namelijk bedolven onder het stof. Al maakt dit de vondst natuurlijk niet minder mooi.