Daniel Ricciardo ‘racet’ op Amsterdamse grachten met zijn STR7 F1-auto

Een goedlachse Australiër naast een F1-auto op de Amsterdamse grachten. Dat kan alleen maar Daniel Ricciardo zijn.

Gisteren gebeurde het toch echt, en dat moet menig wenkbrauw omhoog hebben getrokken. Het was een actie van Scuderia AlphaTauri en Catawiki: dit was het startschot van de nu al iconische veiling ‘A Decade of Daniel’. 

Bied mee op items uit Daniel Ricciardo’s F1-carrière

De veiling staat in het teken van Ricciardo’s F1-carrière en daardoor kun je een stukje racegeschiedenis in huis halen. Het pronkstuk van de veiling is de STR7 Scuderia Toro Rosso uit 2012. Precies, de F1-auto waarmee hij Amsterdam onveilig maakte. De STR7 heeft een speciaal plekje in zijn hart, want hiermee scoorde hij zijn eerste punten in de F1. ‘Ik weet nog dat ik de STR7 startte op de dag van de race, het gaf me kippenvel. Ik voelde veel zelfvertrouwen in de auto’, vertelt hij.

, <strong>Daniel Ricciardo</strong> &#8216;racet&#8217; op Amsterdamse grachten met zijn STR7 F1-auto
Foto: Catawiki

Meer dan de STR7

Met zijn iconische donkerblauwe en rode kleuren is het snelheidsmonster een begrip in de autowereld. Ricciardo vaarde met zijn ‘kindje’ naar het veillingsevent toe en arriveerde dus in stijl. Daar werd duidelijk dat fans niet alleen de STR7 kunnen bemachtigen, maar nog veel meer toffe items uit zijn carrière. Zoals gesigneerd racepak uit het seizoen van 2013. Het jaar waarin hij indruk maakte met 20 punten en daarmee zijn zitje bij Red Bull verdiende.

, <strong>Daniel Ricciardo</strong> &#8216;racet&#8217; op Amsterdamse grachten met zijn STR7 F1-auto
Foto: Catawiki

Exclusieve F1-wereld tastbaar maken

‘A decade of Daniel’ staat toch niet alleen maar in het teken van hem. Op de online veiling komen veel collector’s items die rechtstreeks uit de archieven van Scuderia AlphaTauri en Scuderia Toro Rosso komen. Bijvoorbeeld de complete versnellingsbak van de STR8 auto en Verstappens Scuderia Toro Rosso 2016 pre-season race kit. Veel uit het verleden dus, maar je kunt ook items uit het huidige seizoen op de kop tikken. Gesigneerd en wel.

De veiling is onderdeel van Catawiki’s vijfdelige F1-serie. Vijf keer worden unieke F1-items aangeboden om de exclusieve wereld tastbaar en toegankelijker te maken. We gingen al met het veilingshuis mee naar de fabriek van Scuderia AlphaTauri om daar kennis te maken met de F1-wereld. Ook daar maakten we kennis met unieke stukken die racegeschiedenis ademen. Hier lees je hoe dat was.

Meebieden

Dat de veiling tijdens de Nederlandse GP is geopend, is natuurlijk perfect getimed. Je kunt tot 3 september 2023 meebieden op meer dan 70 speciale objecten. En zoals the man the hour zelf aangeeft, is dat een unieke kans: ‘Ik vind het geweldig om racefans de kans te geven om bijzondere objecten uit de eerste jaren van mijn racecarrière te bezitten!’