Lewis Hamilton richt eigen team op in elektrische autosportklasse

CREDITS: Bigstock

Lewis Hamilton richt een eigen team op in een nieuw wereldkampioenschap. Zijn keuze is gevallen binnen een tak van de Formule E. Het team X44 zal strijden voor het wereldkampioenschap van Extreme E: een elektrisch off-road kampioenschap. Zij zullen op de meest ruige en extreme wegen racen over de hele wereld. Dit is een heel ander straatje dan een lekker rondje karten op de kartbaan.  Daarbij wil Lewis Hamilton ook een steentje bijdragen om iets terug te doen voor de aarde en zijn bevolking.

De wereldkampioen van de F1 richt eigen team op

Team X44 van Lewis Hamilton

Het nieuwe team van Hamilton gaat racen onder de naam Team X44. Nummer 44 komt voor de echte raceliefhebber waarschijnlijk niet als een verrassing. Lewis Hamilton zijn vaste race nummer is 44 in de Formule 1. Het uniform van X44 zal voornamelijk paars zijn, net zoals de kleur van zijn helm.

Op dit moment heeft team X44 nog geen autofabrikant. De ODYSSEY 21 E-SUV is nu in gebruik en kan in theorie altijd nog worden aangepast. Door de auto qua vorm en appearance te veranderen als een personenwagen is het altijd mogelijk dat ze een fabrikant kunnen vinden. Dus als ze willen kunnen het zo gek maken als ze zelf willen, bijvoorbeeld een elektrische Mercedes EQC.

De keuze achter een team in Extreme E elektrisch off-road

De Britse wereldkampioen gaf aan het spannend te vinden om bezig te zijn met een nieuw project. Ook lijkt het hem leuk als de rollen een keer zijn omgedraaid en hij niet letterlijk achter het stuur zit. Figuurlijk is hij natuurlijk als eigenaar wel de man achter het stuur.

Voor Lewis was het meest verleidelijke aan een elektrisch team oprichten het verminderen van de ecologische voetafdruk. Daarnaast zullen er in deze tak veel lokale liefdadigheidsorganisaties betrokken worden. In het verleden heeft Hamilton al vaker samengewerkt met dit soort organisaties.

Geen Lewis Hamilton achter het stuur

Natuurlijk is het jammer dat Lewis Hamilton niet zelf achter het stuur kruipt. Ondanks dat blijft hij wel nog steeds in de Formule 1 te bewonderen. Het team X44 is nog op zoek naar twee bestuurders voor het team. Het team van twee snelheidsduivels zal bestaan uit één vrouwelijke rijder en één mannelijke rijder.

Denk je nou dit wil ik ook? Dan moet je de stoute schoenen aantrekken en Lewis himself even een mailtje sturen. ‘Nooit geschoten is altijd mis’, maar als je nog geen rijbewijs hebt is de kans klein dat je volgende week de zesvoudig wereldkampioen aan de lijn hebt.