Je kunt de Red Bull RB18-simulator van Max Verstappen gewoon kopen

Altijd al willen weten hoe het is om zelf te rijden in een Formule 1-auto? Dat kan, en wel met het nieuwe speeltje van Red Bull Racing. In samenwerking met Memento Exclusives en F1 Authentics kunnen de rijken onder ons een ware RB18-simulator op de kop tikken.

Red Bull RB18

Waarschijnlijk herinner je het als de dag van gister: het onvergetelijke raceseizoen van 2022. Red Bull behaalde maar liefst 17 overwinningen, 8 pole positions en daarmee het coureurs- en constructeurskampioenschap. Met maar liefst 759 punten voor het team van Red Bull staken ze er met kop en schouders bovenuit. Ferarri eindigde als tweede met een schamele 554 punten. En dit seizoen is het verschil nog groter….

Simulator

De RB18 was dus onverslaanbaar en dat wil je zelf meemaken. We hebben eerder de gridstep van Max Verstappen behandeld, dit keer gaan we een ’tikkeltje’ verder. Hoewel we met de RB19 inmiddels alweer succesvol aan een nieuw seizoen zijn begonnen, staat de RB18 in de pitstraat. Het is nu mogelijk om zelf een potje te racen, maar dan in de simulator. De officiële marktplaats van Formule 1, genaamd F1 Authentics, biedt twee simulators. De race-editie kost € 86.808,95, ga je voor de champions-editie kost dit je een kleine € 28.937,00 extra. Hier krijg je dan wel de voorvleugel bij.

Als fan heb je een aardige ruimte nodig om de sim te plaatsen. Hij is namelijk 4,10 meter lang, 1,40 meter breed en ongeveer 1,20 meter hoog. Bij aankoop kun je snel uit de startblokken, want de simulator is geheel plug-and-play. Ideaal.

Source: