Netflix lanceert achtdelige dramaserie over F1-legende Ayrton Senna

CREDITS: Instituto Ayrton Senna / CC BY - Creative Commons

Het is tijd om hyped te worden! Netflix heeft namelijk zeer lekker nieuws naar buiten gebracht: er komt een achtdelige dramaserie over F1-legende Ayrton Senna. In deze serie wordt het leven en de genialiteit van een van de grootste coureurs aller tijden beschreven. Het levensverhaal van de mythologische coureur is zó fascinerend, dat Netflix er wel iets mee móest doen.

De serie zal ‘over de grens gaan, niet met Senna, maar met Beco of Becão’, de bijnaam die hij van vrienden en familie had gekregen.

Achtdelige dramaserie over F1-legende Ayrton Senna komt op Netflix

Na zijn documentaire uit 2010, is het volgens de streamingdienst tijd voor een extra fictieve benadering. Daarom heeft Netflix nu de wereld uitgenodigd ‘om de persoonlijkheid en familierelaties van de drievoudige Formule 1-kampioen te verkennen’.

Alle briljante filmpjes die op YouTube staan zijn leuk om herinneringen op te halen en opmerkelijke momenten te bespreken. Alleen daar blijft het ook bij. De miniserie stapt in Senna’s diepgewortelde overtuigingen. Senna was namelijk meer dan een F1-coureur. Na zijn dood kreeg de Braziliaan een mythische status. Iedere Braziliaan krijgt warme gevoelens als ze zijn naam horen. Senna heeft de harten van jonge mensen, volwassenen en kinderen overal opgewekt.

Ayrton Senna, Netflix lanceert achtdelige dramaserie over F1-legende Ayrton Senna
Foto: Bigstock

Serie over Senna op Netflix geproduceerd door Gullane

Het verhaal achter de nationale held van Brazilië wordt wordt geproduceerd door Gullane voor Netflix. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen zijn veel familieleden ingeschakeld. Doordat zijn familieleden toegang hebben gegeven tot zijn huis in São Paulo, leren fans meer over de bestuurder dan ooit tevoren. Daarnaast worden er verschillende locaties over de hele wereld bezocht die een link hebben met Senna.

Viviane Senna, Ayrton’s zus: “It is very special to be able to announce that we will tell the story that only a few people know about him. The Senna family is committed in making this project  something totally unique and unprecedented.”

De dramaserie over Senna komt helaas pas in 2022 op Netflix. Nog even je adem inhouden voordat je gelanceerd kan worden. Hierbij alvast een filmpje om warm te draaien:

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…