Must see: dronebeelden van Circuit Zandvoort, in volle opbouw

CREDITS: Bigstock

Het huidige Formule 1-seizoen is een eenzijdig verhaal. Het maakt eigenlijk geen reet uit waar onze landgenoot start, Max eindigt toch wel op P1.

De kampioen van dit jaar is eigenlijk al zo goed als bekend.

De trots van Nederland in de F1

Afijn, laten we niet té vroeg juichen met zijn allen. Er kan natuurlijk nog van alles gebeuren.Waar we wél al over kunnen juichen, is het feit dat het over drie weken weer tijd is voor de Grand Prix op het Circuit van Zandvoort. Het circuit was tussen 1952 en 1985 al de locatie van de enige Grand Prix in Nederland, waarna het Circuit van Zandvoort een hele tijd buiten het F1-programma is gehouden. In 2021 kwam dan eindelijk weer de langverwachte return van het circuit ten noorden van Zandvoort.

documentaire F1
Foto: Bigstock

Circuit van Zandvoort altijd een uitdaging

Sinds de eerste race in 1948, die gewonnen werd door de Thaise prins Bira, staat het Circuit van Zandvoort al bekend als een fysiek uitdagend circuit. Dat komt voornamelijk door de alom gevreesde Tarzanbocht die voor Max juist veel inhaalmogelijkheden biedt. Al verkeert onze Max steeds minder in de positie dat hij nog mensen in moet halen, of het moet om achterliggers gaan. Bovendien is het de plek van hele opvallende events, zoals de heer Villeneuve die in 1979 nonchalant op drie wielen racete.

In de sfeer komen met fijne dronebeelden van Circuit van Zandvoort

Sinds 2019 is het Circuit van Zandvoort officieel eigendom van Menno de Jong en Bernhard van Oranje-Nassau. Je weet wel, die ene met die hele mooie bril. Ahem. In alle eerlijkheid, laatstgenoemde heeft er wel voor gezorgd dat de Grand Prix van Nederland weer teruggekeerd is, en daar zijn we natuurlijk héél blij mee. Net zo blij zijn we met de dronebeelden die Youtuber Jorg de Bruijn heeft geschoten van het circuit. Die gebruiken wij om alvast lekker in de sfeer te komen. Enjoy.