Italianen maken een film over de legendarische Ferrari 312B

Bijna 50 jaar na het debuut van de Ferrari 312B in de Formule 1, is het merk van plan een ode uit te brengen aan de wagen in de vorm van een film. Ondanks dat coureurs Niki Lauda, Jacques Ickx en Clay Regazzoni een aantal wedstrijden zegevierden in de 312B, zijn het niet de successen die deze F1-machine zo speciaal maakt, maar wel de motor.

Ferrari 312B

In 1970 introduceerde de door Mauro Forghieri ontworpen Ferrari 312B met een platte twaalfcilinder motor. Technisch gezien was het geen boxermotor, maar er werd wel zo naar gekeken omdat hij een stuk platter was dan een V12. Omdat de motor laag gemonteerd kon worden, was het zwaartepunt van de Ferrari een stuk lager, wat voordelen heeft in de race.

Als we de sferische trailer mogen geloven wordt het een film over brullende motoren, maar vooral over de passie voor het vak. Voor de film bundelen Paolo Barilla, voormalig F1-rijder, en Mauro Forghieri hun krachten om de legendarische bolide nog één keer op het circuit van Monte Carlo te krijgen, tijdens de Classic Monaco Grand Prix.

Tarpini Productions beloofd met deze trailer een film vol kippenvelmomentjes voor zowel Ferrarifans als de rest van de wereld. De film komt op 9 oktober uit en is dan in 50 landen te zien in geselecteerde cinema’s. Of de Nederland hierbij hoort is nog niet bekend, maar anders plak je er toch gewoon een weekendje Maranello achteraan?

Ferrari 312b

 

Total
4
Share