De 10 duurste uitvaarten aller tijden

Als je het breed hebt, kan je het ook breed laten hangen. Dit geldt ook voor je uitvaart! Maar of je het zo bond gaat maken als de 10 onderstaande dode beroemdheden, dat lijkt me sterk. Deze 10 heren/dames zijn in hun leven erg belangrijk geweest dat een flinke uitvaart wel gepast was, maar deze bedragen…!?

10 duurste uitvaarten ooit

10. Michael Jackson | $1 miljoen

Michael Jackson - Duurste uitvaarten

Wie kent de King of Pop niet. Iedereen had een mening over deze vreemde man, maar één ding is zeker: z’n muziek was geniaal. Zijn extravagante levensstijl maakte hem berucht en bekend. Tijdens zijn begrafenis in 2009 zat de hele wereld aan de buis gekluisterd.

9. Margaret Thatcher | $1,8 miljoen

Margaret Thatcher - Duuste uitvaarten

Margaret Tatcher was de premier van het Verenigd Koninkrijk tussen 1979 en 1990. Ondanks dat ze niet bij iedereen even geliefd was, heeft ze het lang volgehouden en heeft ze een belangrijke rol gespeeld bij de val van het ijzeren gordijn. In 2013 legde ze het loodje en er werd flink uitgepakt tijdens haar begrafenis.

8. Winston Churchill | $4,2 miljoen

Winston Churchill - Duurste Uitvaarten

De man kennen we natuurlijk allemaal. Churchill had er twee termijnen als premier opzitten in 1940-1945 en 1951-1955, toen hij in 1965 besloot het aardse te verlaten. De staat betaalde zo’n $258.000 aan zijn uitvaart, wat nu gelijk staat aan 4,2 miljoen dollar!

7. Prinses Diana | $11,8 miljoen

Princess Diana - Duurste uitvaarten

Wie herinnerd zich dit moment niet? De geliefde en prachtige Prinses Diana overleed in 1997 door een ‘ongeluk’ in een Franse tunnel. Haar uitvaart was voor vele van ons een zeer memorabel (tv-)moment.

6. Paus Johannes Paulus II | $11,9 miljoen

Paus Johannes Paulus II - Duurste uitvaarten

Voor de meeste is dit gewoon dé Paus. Net als dat voor vele er maar één James Bond is, alleen dan anders. Johannes Paulus was de op-één-na langst zittende Paus ooit én toen hij in 2005 overleed stond de wereld dan ook op z’n kop.

5. Queen Mother | $12,5 miljoen

Queen mother - Duuste uitvaarten

Of beroemde Engelsen er nou een handje van hebben om dood te gaan of dat hun begrafenissen gewoon over de top zijn, dat weet ik niet, maar dit is de zoveelste in het lijstje. In 2002 overleed de moeder van de huidige Koningin van het Verenigd Koninkrijk. De begrafenis kostte toen zo’n 9 miljoen dollar, met wat inflatie en gebeuren eroverheen, neer komt op zo’n 12,5 miljoen pietermannen.

4. John F. Kennedy | $15 miljoen

JFK - Duuste uitvaarten

Zo’n belangrijke man als JFK verdient een grootse uitvaart. Klaar.

3. Kim Jong-Il | $40 miljoen

Kim Jong Il - Duuste uitvaarten

Deze man is een beetje apart. Zijn uitvaart zal vast ook apart zijn geweest. De Koreanen hebben speciaal een glazen ‘kist’ uit Rusland laten komen. Zijn lichaam ‘bewaren’ en onderhouden kost jaarlijks zo’n 2,5 miljoen dollar.

2. Ronald Reagan | $400 miljoen

Ronald Reagan - Duuste uitvaarten

Ronald Reagan was de President van de Verenigde Staten tussen 1980 en 1988, tijdens zijn twee termijnen heeft hij veel dingen bereikt op het gebied van rechten voor elke Amerikaan, de strijd tegen de Sovjet Unie en door het verlagen van belastingen heeft hij de economie een boost gegeven. Reagan was erg geliefd. In 2004 overleed hij en de reden dat zijn dood veel geld heeft gekost is omdat er een nationale dag van rouw werd afgekondigd, waardoor alle ambtenaren vrij waren en Wall Street een dag lang gesloten was.

1. Alexander de Grote | $600 miljoen

Alexander de Grote - Duuste uitvaarten

Met zo’n naam moet je uitvaart wel groots zijn! Alexander de Grote was een oude Macedonische Koning die baas was over het grootste imperium ter wereld. Hij was een van de meest succesvolle military bevelhebbers, voornamelijk omdat hij nog nooit een strijd heeft verloren. In 323 v.Chr. stierf hij en werd hij in een gouden kist door zijn hele rijk getransporteerd, door 60 paarden. Omgerekend heeft dit festijn zo’n 600 miljoen dollar gekost!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS