Facebook beschermt je tegen het plaatsen van dronken selfies

Bekend scenario: je bent met je maten op stap, er wordt flink wat gedronken en je besluit je telefoon uit je zak te halen, een selfie te maken en deze te posten op Facebook. Allemaal erg leuk, tot dat je de volgende ochtend wakker wordt en de 142 likes op je gênante foto terug ziet. Balen! Je kunt hem natuurlijk weghalen, maar je familie, vriendin en collega’s hebben de foto al lang gezien. Wellicht is dit scenario binnenkort verleden tijd, want Facebook gaat je helpen.

De oplossing

Blijkbaar heeft Yann LeCun, hoofd van het Facebook New Artificial Intelligence Laboratory dit probleem ook ingezien. Als het aan hem ligt wordt er namelijk snel een techniek gelanceerd waarmee Facebook deze gênante of dronken foto’s gaat herkennen en een waarschuwing geeft voor je deze foto plaatst. Als je toch besluit dit te plaatsen, zou het zomaar kunnen dat Facebook besluit deze foto niet aan je baas, moeder of vriendin te laten zien maar wel aan je vrienden.

Nieuwe ontwikkelingen

Deze tool is gebaseerd op gezichtsherkenning in combinatie met artificial intellegence. Deze techniek kan nu al 97% van alle portretfoto’s identificeren en koppelen aan de juiste persoon. Maar deze tool kan binnenkort dus ook begrijpen wanneer je dronken of nuchter bent. Maar ook dit is slechts een klein deel van alle ontwikkelingen die Facebook de komende jaren wilt doormaken.

Er is nog geen lanceringsdatum bekend, dus jullie zullen nog even moeten wachten op deze geniale techniek. Nooit meer dronken selfies on-line!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS