WasteBoards: skateboards van plastic afval

Sommigen doen het vaker dan anderen, maar iedereen is er wel verantwoordelijk voor: afval op de grond gooien, omdat er geen prullenbak in de buurt is. Hier moeten we natuurlijk zo snel mogelijk mee kappen. Zo gezegd, zo gedaan toch? Je zou bijna denken van wel, maar helaas is dit een probleem wat nooit helemaal zal verdwijnen. En wat gaan we hieraan doen? Juist, unieke en nieuwe spullen maken van andermans troep.

De grootste boosdoener is plastic. Plastic neemt onze straten, rivieren, stranden en oceanen over. Op deze manier komt het terecht in de maagjes van alle onwetende zeedieren, maar ook kleine kinderen plukken het van de straat en stoppen het in hun mond. Het is tijd om onze kinderen te leren hoe je op een normale manier met plastic om moet gaan. Door er een skateboard van te maken bijvoorbeeld!

https://www.youtube.com/watch?v=vdhB2QR_0No

WasteBoards

WasteBoards is een jong skateboardmerk en tilt hun boards naar een ander niveau. Dit doen zij vanuit Amsterdam, waar zij skateboards in elkaar bouwen van plastic afval doppen. Deze doppen verzamelen zij samen met andere skateboarders, bezoekers van festivals, schoolkinderen, organisaties en noem maar op. Op deze manier hoopt het bedrijf mensen in te laten zien dat plastic niet op de straten thuis hoort.

Elk board is handgemaakt en bevat de nodige tijd en liefde. Dat moet een extra goed gevoel geven tijdens je ritjes. Daarnaast is elk design uniek, omdat de kleurenpatronen steeds anders zijn. Jouw skateboard heeft dus al een compleet verhaal, voordat jij jouw verhaal eraan toevoegt. Moraal van het verhaal; als je je troep gebruikt om te knutselen, heb je een uniek product en red je de wereld. Win-win!

Alle WasteBoards worden in een klein fabriekje gemaakt. Verder hebben ze al één mobiele bakery waarmee ze langs festivals gaan zoals DGTL, Solar en Amsterdam Open Air. Ze willen graag een tweede bakery openen bijvoorbeeld in de Favelas van Rio de Janeiro of in de sloppenwijken van Delhi. Zo zorgen ze voor meer bekendheid voor het plastic-probleem terwijl ze economische waarde creëren op lokaal niveau.

Wasteboards

Wasteboard-1

Total
1
Share