MY Bravo Eugenia: de creme de la creme van superjachten

CREDITS: Tom Van Oossanen

Wij Nederlanders zijn over het algemeen redelijk ingetogen. Maar als het aankomt op superjachten dan willen we nog wel eens uitpakken. Logisch, want daar zijn we hier in NL ook gewoon héél goed in. Het bedrijf Oceanco heeft dat maar weer eens laten zien. De 109 meter lange MY Bravo Eugenia is namelijk de crème de la crème van superjachten. Het superjacht heeft de eretitel La Belle Classe Explorer Award voor technologie en innovatie binnengesleept.

Oceanco MY Bravo Eugenia: dik, dikker, dikst

De Bravo Eugenia is door Oceanco ontwikkeld in samenwerking met Lateral Naval Architects. Alles aan dit superjacht klopt. Doordat de Eugenia een single tier machinekamer heeft – een zeldzaamheid in grote jachten – is het gelukt om een buitenaarde slanke elegantie te waarborgen. Tegelijkertijd zorgt dat er ook voor dat er in totaal minder brandstof verbruikt wordt. Al zal de eigenaar niet krom gaan liggen als hij moet tanken…

, MY Bravo Eugenia: de creme de la creme van superjachten
Foto: Ben Rotsap

Bizar ontwerp

Het superjacht is ontworpen met het principe LIFE (lengthened, innovative, fuel-efficient, eco-friendly) in het achterhoofd. Oceanco heeft al veel indrukwekkende superjachten ontworpen, maar de Bravo Eugenia is toch wel something special. James Roy, directeur van Lateral Naval Architects, zegt over het jacht: ”Er heerst een ‘harmonieuze balans’ tussen het gewicht, de kracht, de technische ruimtes en het interieur van het jacht.”

Normaal gesproken heerst er veelal mysterie rondom de prijzen en de eigenaren van superjachten. Mansion Global meent te weten hoeveel de Bravo Eugenia heeft opgeleverd: €225 miljoen. Jerry Jones, eigenaar van het American Footballteam Dallas Cowboys, zou het hebben gekocht voor dit gigantische bedrag.

Eén ding is zeker: dit is een van de dikste superjachten die we ooit hebben gezien. Check het zelf én je mond zal een aantal keer openvallen:

Foto’s: Ben RotsapFrancisco Martinez – Mario CoppolaTom Van Oossanen