Hier vind je de laatste originele Defenders, maar dan vlamnieuw en getuned

CREDITS: Jorgen Hendriksen | Unsplash

In 2015 maakte het Britse Jaguar Land Rover bekend dat ze zouden stoppen met de productie van een van haar meest iconische modellen ooit: de Land Rover Defender.

De vernieuwde veiligheids- en emissienormen deden de productie van de Defender uiteindelijk de das om. Maar goed, je weet wat ze zeggen: de een zijn dood, is de ander zijn brood.

Defenders van Charles Fawcett gaan als warme broodjes over de toonbank

En als we kijken naar Charles Fawcett dan kunnen we wel stellen dat er een gehele bakkerij is geopend na het verlies van de Defender. In 2015 zag deze ware visionair namelijk al de kansen in die het beëindigen van de productie met zich meebracht. Hij plaatste destijds dan ook een bestelling van maar liefst 7,5 miljoen om 240 exemplaren van de Defender binnen te slepen. Destijds scheurde de Land Rover Defender 110 XS voor 35.000 pond de Britse deuren uit.

Sindsdien is de auto alleen maar in waarde gestegen, en zeker door de aanpassingen die Charles met zijn bedrijf Twisted levert. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het aanpassen van Defenders en dat merk je terug aan de auto’s, maar ook aan het prijskaartje.

Twisted bouwt Land Rover Defender om tot ware gems 

De aangepaste Defenders zijn namelijk te verkrijgen voor 135.000 pond, een kleine 100.000 pond meer dan de initiële verkoopprijs dus. Afijn, eerlijk is eerlijk, je krijgt er heel wat voor terug. De ‘Twisted Defender’ is namelijk behoorlijk zeldzaam, want in totaal zijn er namelijk maar 16 Land Rover Defenders 110 XS die Charles Fawcett met zijn bedrijf op de markt zal brengen.

En deze Twisted Defenders zijn zodanig omgebouwd, dat je superlatieven tekort komt. Denk bijvoorbeeld aan aangepaste ophangingen, remmen, wielen en banden, LED-verlichting, lederen interieur, verbeterde geluidsisolatie en ga zo maar door. Bovendien zijn er ook nog goedkopere, tweedehands Defenders beschikbaar die je zeker zullen bekoren. Aardige ondernemersactie, dus!

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…