15 iconen die laten zien hoe je een snor rockt

CREDITS: Bigstock

Le Moustache, wie kent hem niet. De beste vriend van elke man zijn bovenlip. Door de jaren heen komen de snorren steeds weer terug. En natuurlijk zijn er stijliconen die een snor rocken, zowel vroeger als nu. Elke snor is weer anders en daar mogen we onze handjes voor dichtknijpen, want wat kan men toch veel met die prachtige snorhaartjes.

Deze legends dragen de snor met nét wat meer bravoure dan jij. We selecteerden vijftien iconen – van Freddie Mercury tot Bryan Cranston – met een inspirerende snor.  Alleen hun bovenlip met bijhorende harige area is al een genot voor het oog.

Stijliconen die een snor rocken

1. Charlie Chaplin

The one and only Charles Spencer Chaplin is één van de allereerste en beroemdste acteurs ter wereld. Charlie Chaplin was bekend als artiest, acteur, regisseur, komiek, componist en dé man met snor.

2. Johan Derksen

Onze Nederlandse trots: niemand minder dan Johan Derksen. Waar hij vroeger op het voetbalveld te bewonderen was, is hij nu wekelijks bij Veronica Inside te zien. Je kent hem waarschijnlijk door zijn zeer gewaarde uitspraken én gigantische snor. Snorren zijn nu eenmaal hip als je Johan Derksen heet.

3. Freddie Mercury

De man die ons nog steeds elk EK of WK zo ver krijgt dat wij zijn nummer We Are The Champions van de daken schreeuwen, terwijl we niet winnen. Waarschijnlijk heb je nog de film Bohemian Rapsody gezien en staat hij nog vers op je netvlies. Freddie Mercury, ook wel bekend als Farrokh Bulsara, had naast zijn prachtige stem ook een absurde snor.

4. Albert Einstein

Wie kent hem niet? Albertje Einstein, wellicht de slimste persoon ooit. Naast dat hij slim was, had die ook een prachtig gevoel voor uiterlijk. Hij rockte namelijk een snor zoals een influencers dat vandaag de dag dat zou willen doen. Of het hem nou echt goed staat is de vraag, maar het beeld is in ieder geval iconisch.

5. Salvador Dali

Van zanger naar wetenschapper naar kunstenaar. Dit is trouwens niet de minste kunstenaar, het is Salvador Dali. Hij laat echt zien hoe je een snor kan rocken. Laat hem een voorbeeld zijn voor alle mannen met snor.

6. Martin Luther King jr.

De man die de wereld wakker schudde. King zorgde voor een burgerrechtenbeweging voor de Afro-Amerikanen. Een leider en voorbeeld voor velen. Martin was ook nog eens voorzien van een prachtige mustache.

7. Lionel Richie

Een wereldberoemde artiest, misschien zelfs wel één van de meest succesvolste popartiesten ter wereld. Zijn nummer All Night Long wordt nog steeds overal all night long afgespeeld. Het snorretje geeft Lionel zijn final touch.

8. Hulk Hogan

Of je het een mooie snor vindt of niet; het is één van de meest iconische snorren ter wereld. Hulk Hogan draagt zijn snor met liefde en passie. Naast het worstelen moest zijn snor natuurlijk ook op het witte doek verschijnen, daarom is hij maar acteur geworden.

9. Bryan Cranston

Bryan Cranston ken je misschien eerder als Walter White in Breaking Bad. Naast zijn expertise in het maken van drugs had hij ook een vriendelijke vriend op zijn bovenlip. We kunnen geen genoeg krijgen van deze brute serie. En we kunnen geen genoeg krijgen van Walters snor…

10. Eddie Murphy

Mocht je hem tegen het lijf lopen dan is Eddie Murphy de meest grappige gast die je ooit bent tegengekomen waarschijnlijk. Naast zijn rollen in vele films is hij ook nog eens een stand-up comedian. Met zijn grappen tovert hij een glimlach op ons gezicht, maar met zijn snor ook.

11. Sacha Baron Cohen

Een geweldige komiek met meerdere alter ego’s. Zo was hij onze lieve vriend Borat uit Kazachstan en een dictator uit Wadiya. In ieder geval krijgt hij ons aan het lachen met zijn grappen, typetjes én zijn snor. Hij deed het trouwens ook super bij de dames, hoe zou dat komen…

12. Steve Harvey

Als je bekend bent met Amerikaanse televisie, dan ben je bekend met Steve Harvey. Een komiek in hart en nieren, maar ook een geweldige presentator. Dat complimentje heeft hij grotendeels te danken aan zijn fantastische snor.

13. Milo Ventimiglia

De Amerikaanse acteur, bekend van de televisieserie This Is Us, weet hoe je een snor moet dragen. Sommige mensen kunnen een snor niet hebben, maar deze man zéker wel.

14. Henry Cavill

Henry Cavill is ’s middags een acteur en in de avond Superman.  Hij laat zien dat ook Superman een snor kan rocken. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

15. Rebecca Romijn

Je denkt waarschijnlijk; huh dit is toch een vrouwennaam? Yes, klopt. Maar Rebecca is het gezicht geweest van Got Milk?, een campagne die bekend werd door de melksnor. Daarnaast is het ook altijd fijn om zo’n prachtige dame te zien toch? Gewoon een fijne afsluiter na al die mannen op je beeldscherm.