De raarste wetten ter wereld

CREDITS: Netflix Media Center

In Nederland hebben we altijd wel iets te klagen over de overheid. Dan klopt een bepaalde regeling weer niet, dan klopt er een of andere toeslag weer niet – ohja, foutje – en bovendien zijn we het nooit eens over de wetten van ons kikkerlandje.

Dit zijn de raarste wetten ter wereld, zonder Nederland in het lijstje

Tja, misschien wil je het niet geloven, maar geloof ons: het kan altijd erger. In het buitenland maken ze er namelijk vaak nóg een groter zooitje van. Bij de gemiddelde vakantie merk je er misschien niet zo heel veel van, maar de inwoners van diverse bekende vakantieoorden moeten zich soms aan hele krankzinnige regeltjes houden. Omdat wij maar al te graag kijken naar wat er in andere landen misgaat, in plaats van ons eigen land, hebben wij de raarste wetten ter wereld op een rijtje gezet. En het goede nieuws? Nederland is nergens te vinden in dit lijstje.

wetten, De raarste <strong>wetten ter wereld</strong>
Foto: Giammarco | Unsplash

De verjaardag van je vrouw vergeten op Samoa

In Nederland is het eigenlijk een ongeschreven regel dat je de verjaardag van je vrouw niet kan vergeten. Want of het nou wettelijk bepaald is of niet, als je de verjaardag vergeet zal je vrouw wel optreden als rechter en jury, dus de pineut ben je sowieso. Toch kan het altijd nog erger, en het voorbeeld daarvan vinden we op Samoa.

In dit land kan je namelijk gewoon in de gevangenis eindigen als dit doemscenario zich voordoet. Nu is het, gelukkig voor de mannen, wel zo dat je de eerste keer alleen een waarschuwing ontvangt. Maar wanneer je vrouw voor de tweede keer aanklopt en een klacht indient bij de politie omdat jij haar verjaardag bent vergeten, dan is het serieus mogelijk dat een tijdje in de cel het lot voor je is.

Poolse speeltuinen en Winnie the Pooh

Daar waar wij Winnie the Pooh nog kennen van onze kindertijd, – een paar jaar geleden zullen we maar zeggen – zijn ze in Polen minder fan van Winnie the Pooh voor kinderen. Sterker nog, in Poolse speeltuinen zijn alle afbeeldingen van Winnie the Pooh verbannen. De reden erachter zou zijn dat Winnie half naakt is, wat de zogeheten hermafrodiet ongepast maakt om in het zicht van kinderen te zijn.

Dronken op een koe rijden in Schotland is not done 

Dit is dus echt zo’n wet waarbij je je afvraagt hoe die ooit totstandgekomen is. Is er dan ooit een gast dronken op een koe gestapt en hebben die samen een ravage aangericht? We zullen het nooit weten. Wat we wel weten, is dat deze wet in 1872 is vastgelegd en dat je ook niet met een vuurwapen in het bezit op een koe mag rijden. Als je dronken wordt aangetroffen op een koe, krijg je als eerste waarschijnlijk heel veel vragen, en bovendien kan je maar liefst 51 weken gevangenisstraf ontvangen.

Wetten
Foto: Clarisse Meyer| Unsplash

De WC gebruiken in Schotland kan bij iedereen

Eén ding weten we nu al zeker: Schotland spant de kroon in dit lijstje van raarste wetten ter wereld. Je mag misschien niet dronken op een koe rijden, maar je mag wel bij elk huis aankloppen om te vragen of je het toilet mag gebruiken. En als ze weigeren? Dan haal je gewoon de politie erbij. Deze wet komt voort uit het ‘Schotste gewoonterecht’ waarbij gastvrijheid wordt vereist door iedereen, als je het ons vraagt is dit wel het toppunt van gastvrijheid. De wet is nooit formeel door het parlement goedgekeurd, maar je kan het wel afdwingen.

Een stoffige auto betekent een groot probleem in Dubai

Vrijwel alles in Dubai draait om blingbling, zo ook als het op de auto’s aankomt. Vrij letterlijk trouwens, want als je in Dubai rondrijdt in een vieze auto ben je aan het vragen om een fikse boete. Deze wet is er gekomen omdat een stoffige auto het imago van de stad zou schaden, en het bovendien ongezond zou zijn. De wet gaat zo ver dat je zelfs een boete kan verwachten wanneer je auto niet op de correcte manier is gecleand. Tja, wij zijn misschien autofreaks, maar ook dit gaat ons nog net een stapje te ver.

Iedereen onder de 12 jaar wordt niet gestraft

We hebben wat rare dingen besproken waardoor je bestraft kan worden, maar deze wet is juist precies het tegenovergestelde daarvan. Sinds vorige week bestaat er in New York namelijk de wet dat iedereen onder de 12 jaar niet meer gearresteerd en bestraft zal worden, met alleen uitzondering op moord. Wanneer er een kinderbende dus een bank overvalt zullen de politieagenten alleen op straat staan om ze toe te juichen.. Klinkt als een zeer doordachte wet.

Wetten
Foto: Tingey Injury Law Firm | Unsplash
LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…