Hier is de kleine broekzak in je spijkerbroek voor

CREDITS: Unsplash

Heb jij je ooit wel eens afgevraagd waarom jouw spijkerbroek ook een kleine vijfde broekzak heeft? Dit zakje is te vinden in iedere jeans, voor zowel mannen als vrouwen, maar wordt nauwelijks meer gebruikt. Vroeger had het echter een belangrijke functie in het dagelijks leven.

Waarom heeft je spijkerbroek een kleine broekzak

De belangrijke functie van de kleine broekzak in je spijkerbroek heeft deze al jaren geleden verloren. Echter is deze kleine broekzak vandaag de dag nog steeds te vinden in vrijwel iedere spijkerbroek. Dat komt omdat de spijkerbroek in bijna 150 jaar nauwelijks is veranderd, door het toen al legendarische werk van de twee founding fathers van de jeans.

De five pocket jeans

De spijkerbroek heeft vijf zakken. Twee aan de achterkant, twee aan de voorkant en het vijfde kleine broekzakje in de rechter broekzak. Dit zakje zit er al sinds de eerste jeans in 1873 werd gepatenteerd door, hoe kan het ook anders, Jacob Davis en Levi Strauss. De five pocket jeans was geboren. De spijkerbroek dankt zijn naam aan de nagels waarmee de stof op de hoeken van de broekzakken bij elkaar wordt gehouden. Dit maakt de broek die ooit ontworpen is voor zwaar werk extra stevig en duurzaam.

broekzak spijkerbroek, Hier is de <strong>kleine broekzak</strong> in je spijkerbroek voor
Foto: Mnz

De kleine broekzak in je spijkerbroek

Waarschijnlijk heb je al geprobeerd om van alles in de kleine broekzak van je Levi’s te stoppen om er een functie voor te verzinnen. Maar Davis en Strauss zijn je al lang geleden voor geweest. Vroeger droegen vooral veel werklieden de stevige broeken die lang mee gingen tijdens zwaar werk. Een horloge als de Casio G-shock bestond nog niet, maar een het zakhorloge wel. De kleine broekzak in je spijkerbroek is dus gemaakt voor veilig opbergen ervan. In de grotere zakken ging het zakhorloge namelijk vaak kapot, doordat er ook andere voorwerpen in de broekzakken werden gestopt. Weet je dat ook weer. Steek die maar in je pocket voor bij je schoonouders. 

Check ook: het verschil tussen tapered fit en slim fit jeans

Kleine broekzak spijkerbroek jeans - MANIFY
Foto: Tomas Martinez
LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…