LEGO dropt nu ook legendarische Vespa 125

CREDITS: LEGO Group

Nadat LEGO vorig jaar onder andere met de BMW M 1000 RR kwam, kiezen ze nu voor wat minder vermogen in het origineel, maar zeker niet minder iconisch: de LEGO Vespa 125. Hoe Italiaans wil je het hebben. De Denen flikken het gewoon weer, zonder daarbij in Italiaanse spaghetti te snijden.

De Lego Vespa 125 voor op de boekenplank.

Er zijn simpelweg een aantal dingen die je direct associeert met Italië. Pasta, espresso en natuurlijk de Vespa. En laten we eerlijk zijn: Vespa is allang niet meer alleen van Italië. De scooter heeft ook in Nederland behoorlijk zoden aan de dijk gezet.

Een klassieker uit de jaren ’60

Geïnspireerd op de Vespa Piaggio uit de jaren ’60 wordt ook deze Vespa 125 geleverd in dezelfde pastelblauwe kleur. Net als bij de 1:1 versie weet ook LEGO een groot aantal designaccenten te vangen in dit model. De motor zul je zelf in elkaar moeten zetten, de besturing werkt en het mandje is natuurlijk gevuld met een bosje zelf geplukte bloemen.

LEGO Vespa 125 - MANIFY
Foto: LEGO

Een unieke samenwerking tussen LEGO en Vespa

De LEGO Vespa 125 is niet zomaar tot stand gekomen door een kopie in LEGO te maken van de brommer. Senior Designer Florian Muller zegt dan ook: “Het nabootsen van de details van het originele model om de klassieke Vespa uit de jaren 60 te vieren, was een van mijn favoriete onderdelen van het ontwerpen van deze set. De set bood me de kans om een ​​stap terug in de tijd te doen en mijn fantasie de vrije loop te laten tijdens het ontwerpen, en we hopen dat de ervaring hetzelfde is voor fans.”

LEGO Vespa 125 - MANIFY
Foto: LEGO

De LEGO Vespa 125 lijkt zo veel mogelijk op het echte exemplaar

Alle 1.106 stukjes van de set zijn gemaakt in samenwerking tussen de twee iconische bedrijven Piaggio en LEGO. Het resultaat is een eerbetoon aan de iconische brommer van Italiaanse makelij, die jij als liefhebber nu op de dressoirkast kunt zetten. Molto bene!

LEGO Vespa 125 - MANIFY
Foto: LEGO
LEGO Vespa 125 - MANIFY
Foto: LEGO
LEGO Vespa 125 - MANIFY
Foto: LEGO