Dit Nederlandse retro-voetbal-account haalt gouden herinneringen op

Het jaar is 2010. De elfde dag van juli is aangebroken en ‘D-Day’ staat ein-de-lijk op het programma: Nederland versus Spanje. Het gevoel van de gezonde zenuwen, het verlangen naar die bokaal en tegelijkertijd de angst om te verliezen: het is een samenloop van emoties die niet te beschrijven zijn.

Om nooit meer te vergeten

Goed, we weten allemaal hoe Nederland tegen Spanje afliep. Maar misschien heb jij door je fanatieke voetbaljaren heen wel meer van deze dagen gehad. Voetbaldagen – die hopelijk beter afliepen dan die afschuwelijke dag in 2010 – met herinneringen die je nooit meer zal vergeten. Iconische spelers die je als klein kind op de buis zag verschijnen met een bal aan de voet waarna je die spelers jarenlang geïdoliseerd hebt. “Later word ik net zoals Cruijff, pap.” – zo klonk het jaren geleden waarschijnlijk in jouw woonkamer.

Alle herinneringen rechtstreeks op je beeldscherm

Die goede ouwe tijd is al lang en breed voorbij, maar de herinneringen kunnen nog altijd opgehaald worden. Helemaal door onze vondst van de week. Op Instagram vonden wij namelijk een Nederlands account genaamd ‘Alriguita’ dat consequent heerlijk nostalgische retro-voetbalplaatjes online pompt. Van de legendarische ‘Zwarte Panter’ Yashin die als een eindbaas met de EK-trofee in de kleedkamer staat tot een galopperende Gullit met Rinus Michels op zijn rug. De foto’s komen met achtergrondverhalen erbij waardoor je je kennis nog eens extra kan ophalen. Enjoy!

Klein kiekje met de Koning erbij na de memorable CL-overwinning van Ajax. Van zo’n trofee kan het Nederlandse voetbal ondertussen alleen maar dromen.

Maradona en Cruijff op één foto. Meer heb je niet nodig vandaag.

 

Twee legendarische helden van het spel staan te genieten van de sfeer tijdens de Milaanse derby in de kwartfinale van de CL. Meer badass dan dit gaat het niet worden.

 

Ja, de foto’s spreken boekdelen toch? Daarom nog een fotoserie om deze herinneringen weer te laten herleven.

Source:
Bigstock
LEES OOK
De raarste wetten ter wereld
In Nederland hebben we altijd wel iets te klagen over de overheid. Dan klopt een bepaalde regeling weer niet, dan klopt er een of andere toeslag weer…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…