Arabisch boorplatform wordt omgetoverd tot hyperluxe pretpark

CREDITS: Foto: Public Investment Fund

Als je aan Saoedi-Arabië denkt, dan komt aardolie (letterlijk) al snel naar boven. Met 297,7 miljard olievaten is Saoedi-Arabië gevuld met reusachtige skyscrapers, decadente oliesjeiks en vooral enorme boorplatformen.

Naast dat ze hier f*cking veel geld mee verdienen, kunnen ze ook heel innovatief zijn met die boorplatformen. Saoedi-Arabië komt namelijk met de eerste toeristische off-shore bestemming ooit: een pretpark op een boorplatform. Klinkt misschien als een oliedom plan, maar dit wordt kicken hoor.

Dit pretpark moet op je bucketlist

Dit pretpark genaamd The Rig, zal midden in de Arabische Golf komen. Een sicke locatie dus, en de vooruitzichten van het pretpark zelf zien er ook goed uit. Je kunt verwachten: een enorm resort van 150.000 vierkante meter met drie asociaal luxueuze hotels, plus top notch restaurants die verbonden zijn door platformbruggen. Daarnaast zijn er natuurlijk geweldige dingen om te beleven met verschillende achtbanen, waterglijbanen, kartbanen, onderzeeërtochten en meer extreme activiteiten en sporten.

Klinkt dus ongelooflijk vet, en de reis ernaartoe is ook al een ervaring op zichzelf. Zo’n pretpark in de Arabische Golf is namelijk nét niet op je stationsfietsje te bereiken. Je wordt per helikopter of decadente boot naar het pretpark vervoerd. Dat dit pretpark bucketlist-waardig is, is dus een understatement.

pretpark
Foto: Public Investment Fund

Meer cash voor de oliegroothouders

De bouw van het pretpark wordt ondersteund door het Public Investment Fund van het land. Dit doen ze omdat ze de economie van het land willen diversifiëren. Tja, er komt natuurlijk ook nog niet genoeg cash binnen met alle olie gains, arme stakkers.

Even serieus: op deze manier willen ze meer toeristen vanuit de hele wereld trekken, maar hopen ze vooral populair te zijn binnen de Golfstaten landen. Zo wilt Saoedi-Arabië in 2030 onafhankelijker zijn van de olie inkomsten en een gezondere economie ontwikkelen, lekker bezig hoor.

Het pretpark is dus écht gruwelijk. Met vette activiteiten, een prachtige locatie en walvissen die langs je heen zwemmen tijdens het diner is dit dé plek waar je avontuurlijke dromen werkelijkheid worden. Check hier snel meer over The Rig.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…