De legendarische Glenlivet scotch kost $25000 inclusief ticket naar Schotland!

CREDITS: The Glenlivet

Maak kennis met de legendarische whisky van Glenlivet, een $25000 Scotch. Je krijgt dan wel waar voor je geld, want naast dat het een lekker drankje is, kan het tevens je ticket voor een reis naar Schotland zijn. Er zijn in totaal 100 flessen gemaakt, maar eentje komt uit de handen van de brouwer zelf.

Glenlivet 1

Glenlivet

Waarom is het zo duur? Dat komt vanwege het feit dat het een 50 jaar oud brouwsel is en gebotteld door de Glenlivet’s Speyside brouwerij. Bekend voor het maken van één van s’werelds meest geliefde Scotch. De volledige naam van de scotch is ‘The Glenlivet Winchester Collection Vintage 1966’. Het is gedestilleerd in een groots jaar voor Groot-Brittannië. 1966, toen Engeland nog wereldkampioen werd en als we John Lennon moeten geloven waren de Beatles groter dan Jezus. Er zijn maar 100 flesjes gemaakt van het drankje. Voor de gelegenheid gebotteld in een unieke fles met 100% natuurlijk Schots hout. Ze zullen alleen verkrijgbaar zijn in de winkels van luxe, zoals het befaamde Harrod’s in London, waar het goedkoopste product een bonbonnetje is van 8 pond. Het zal in de verkoop gaan voor $25000, dat maakt het één van de duurste likeurs ooit.

Glenlivet 3

Uit eigen hand

Alsof dat nog niet genoeg is, zal de eigen fles van meesterbrouwer Alan Winchester geveild worden op 21 oktober in New York. Die zal waarschijnlijk ruim boven de adviesprijs de deur uit gaan. Het is ook deze fles die je gouden ticket zal zijn naar de whiskyfabriek. De trip zal je brengen naar Moray in Schotland, waar de historische Glenlivet brouwerij zich bevind. Nog unieker hieraan is dat jij samen met meesterbrouwer Alan een nieuwe Vintage 2016 single malt mag maken. Met jouw naam op het label is het een ‘one-of-a-kind’ ervaring die nooit vergeten zal worden.

Glenlivet 4

De smaak van $25000 scotch

De smaak van de whisky zal heerlijk zoet zijn met het aroma van stroop, rozijnen en abrikozen jam. Je tong wordt bevredigd met de smaak van gekonfijt, zacht tropisch fruit, zoete stroop en sappige sinaasappel, afgemaakt met een uniek kruid en dat is een speels mengsel van kaneel en zoethout. En dit heren, dit is hoe een $25000 Scotch zal smaken. Ik begin al te watertanden en krijg er dorst van.

Glenlivet

 

Total
0
Share