Dit zijn onze favoriete gins voor een gin-tonic

Gin-tonic, misschien wel één van de meest verfrissende alcoholische versnapering van deze tijd. Echter, het gebruiken van de verkeerde gin kan een lekkere namiddagse cocktail veranderen in een middelmatig drankje. Wie vindt dat gin alleen maar in de zomer gedronken kan worden heeft het mis. Om je in de goede richting te helpen hebben we daarom een lijstje gemaakt met onze favoriete gins , voor de oh zo lekkere gin-tonic.

Marula Gin

Niet alleen mensen houden ervan om wat licht in het bolletje te worden, ook olifanten lusten er pap van. Olifanten in Namibië hebben het niet altijd makkelijk, dus zijn niet vies van een beetje alcohol. Ze eten de gefermenteerde vrucht van de Marula, zodat ze een beetje tipsy raken. Gekke boys! 

Marula Gin is gemaakt van deze ‘verboden vrucht’, samen met rozenblaadjes uit Bulgarije, lavendel uit Frankrijk, jeneverbes uit Italië, oranjebloesem uit Valencia en koriander uit India. Cheers!

Hendrick’s Gin

Hendrick’s is vrij uniek. Het komt namelijk uit Schotland en Schotten hebben over het algemeen niet echt op gin, die houden vaak meer van whisky. Maar distilleren kunnen ze als de beste. Dit in combinatie met de ongehoord hoge kwaliteit ingrediënten heeft deze gin een heerlijk complexe smaak. De bijzonder zachte en subtiele infusie van komkommer en Bulgaarse roos maakt Hendrick’s toegankelijk voor zowel newbies, als de doorgewinterde ginners.

Martin Miller’s London Dry Gin

De London Dry Gin is de zelfverklaarde ambassadeur van de super premium gins en met goede reden. Deze Engelse gin is door de citrus-achtige smaak een sensatie voor de smaakpapillen. Met deze gin krijg je de zomer in je bol en is perfect voor een (winter)barbecue!

Black Tomato Gin

Léon kweekte als hobby zwarte tomaten, maar zijn compagnon Alfred dronk liever gin in z’n vrije tijd. Ze besloten hun hobby’s te combineren en gin te maken van zwarte tomaten. De naam volgde niet heel snel later. De gin heeft nog een speciaal ingrediënt: gedistilleerd Oosterscheldewater. Al met al eeen hele bijzondere gin, met een verbazingwekkend goede smaak!

Plymouth English Gin

Plymouth is één van de oudste en meest bekende Engelse gin around. Het is zacht, verfrissend en heeft een subtiele balans tussen aardse-en citrussmaken, wat het ook geschikt maakt voor in een klassieke Negroni, of gewoon met wat tonic. Daarnaast wordt deze gin ook wel ‘The authentieke drank van ontdekking’ genoemd, voor als je indruk wilt maken op je eerste date.

Beefeater London Dry Gin

De London Dry Gin van Beefeater is betaalbaar en erg verfrissend en perfect geschikt voor in een lekkere cocktail. De tijd en toewijding die in deze gin heeft gezeten vind je absoluut terug in de smaak. Wat is nu lekkerder dan een mooie balans tussen de tonen van Spaanse sinaasappels en jeneverbessen?

Damrak Gin

Nogmaals een betaalbare gin, maar dan uit de hoofdstad. Deze gin combineert maar liefst 17 botanische extracten en wordt vijf keer gedistilleerd! De meester distillateur is een echte Amsterdammer en wil niet alles loslaten over de ingrediënten van de gin. Damrak Gin heeft een zeer zachte en frisse smaak, perfect voor de ideale G&T!

Few Spirits American Gin

Deze Amerikaanse gin wordt gemaakt in de Few distilleerderij in Illinois en valt vooral op door haar smaak.Terwijl je citroenschil en vanille proeft komt de smaak van jeneverbes even om de hoek gluren. Deze fles zal niet lang meegaan omdat je bij wilt blijven schenken.

X-Gin met cacao

X-Gin wordt gemaakt met originele cacaobonen uit Colombia, vanillestokjes en wilde pepers uit Madagaskar en ‘Piedmont’ hazelnoten uit Avola, Italië. Maar de gin zelf wordt gedistilleerd en gebotteld in… België! Onze zuiderburen zijn verantwoordelijk voor deze bijzondere gin met duidelijke cacaotonen. Heerlijk!

 

Total
1
Share