Wootbikes Carrea Fixie

Vorig jaar september schreven we het al: de fixie gaat ook Nederland veroveren! En met de Carrea van Wootbikes zijn de eerste stappen gezet. De Carrea is een en al piece of art, alles ziet er strak uit én het mooiste detail: het houten stuur. De fixie van Wootbikes heeft z’n naam te danken aan Andrea Carrea, de eerste wielrenner die de Alpe d’Huez fietste met de gele trui.

Wootbikes

Wootbikes is een Nederlands bedrijf, opgericht door drie vrienden, ‘with a shared passion for clean design and cycling’. Na de lancering van de eerste ‘Original’ Wootbike begonnen ze meteen weer te ontwerpen. Ze wilden mooi ontwerp voor een fixie maken, geïnspireerd op de historische Andrea Carrea. Bijvoorbeeld de groen/blauwe kleur van het frame is precies hetzelfde als die van het Bianchi cycling team, waar Carrea in 1952 voor reed.

carrea_graffiti_1

Wootbikes Carrea

Zoals alle fixed gear bikes is de Carrea zeer minimalistisch en dat is juist z’n kracht. Het leren zadel, de oldschool banden, de aparte kleur en natuurlijk het unieke houten stuur zijn perfect in harmonie met elkaar en daarom ziet de Carrea er zo gelikt uit! Ondanks het minimalisme heeft de Carrea een kleine feature die veel fixed gear bikes niet hebben. Als je het achterwiel omdraait is het geen fixie meer, dan wordt het een freewheeler! En het is zo gebeurd. De eenvoud, de schoonheid en dit stukje techniek maakt deze fiets zeer geliefd bij ons.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS