Ben jij een échte leider? Kies je werkgever dan zorgvuldig!

Ben jij een persoon die in de meest stressvolle situaties het hoofd cool weet te houden? Hou jij het overzicht en instrueer jij anderen, zodat alles vlotjes verloopt? Dan ben jij een leider! Jij hebt het in je om anderen te motiveren om dingen te doen die bevorderlijk zijn voor the bigger picture, iets wat voor jou zichtbaar en simpel is, maar voor anderen onbegrijpelijk en onzichtbaar is. Nu is het de vraag: waar ga je dit inzetten?

Officier bij Defensie

Vaak wekt werken bij Defensie een bepaalde associatie op. Dat kan bijvoorbeeld zijn: 'het verdedigen van ons land', 'afgemat worden in de modder' of bijvoorbeeld 'geweld, daar wil ik niks mee te maken hebben'. Maar je vergeet dan dat er ontzettend veel functies bij Defensie zijn waar je als hooggeschoolde heel goed op je plek zit.

#alseenofficier

Het is niet gek dat je niet direct aan het leger denkt zodra je je HBO of WO diploma eindelijk binnen hebt, maar het zou zeker een goede optie zijn om te overwegen. Denk er eens over na: bij Defensie kun je als officier, wat je met jouw papieren kunt worden, leidinggeven aan grote groepen gemotiveerde mensen en zaken regelen waar de meesten in het bedrijfsleven jaloers op zouden zijn!

Met een korte vooropleiding tot officier die gemiddeld zo'n 1,5 jaar duurt, kun je leidinggevende én vakspecialist worden bij de krijgsmacht. En in vele opzichten is dat vergelijkbaar met een hoge functie binnen een groot bedrijf. Alleen bij jou staat er wat meer op het spel dan alleen maar je eigen baan en wat euro's. Geniaal toch?

Benieuwd naar jouw werk/leven als officier? Check hier wat de mogelijkheden zijn!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Defensie.

ESSENTIALSMEER ESSENTIALS