Voxarray 61 Synthesizer

Gear

De Voxarray 61 is gemaakt door de Zweedse ontwerpstudio Love Hulten. Hij is gebaseerd op de modellen uit de jaren ’70 en zou in geen studio, kantoor of zélfs woonkamer misstaan. Pure schoonheid. Maar ondanks dat elke designliefhebber dit ding wel naast z’n bank zou kunnen zetten, is het toch vrij handig om een beetje muzikaal te zijn.

Back to the 70’s: Voxarray 61 Synthesizer

Hij mag dan mooi zijn, het zou ook leuk zijn als je de synth zou kunnen gebruiken. Als een ware telefoniste uit de Tweede Wereldoorlog gebruik je de analoge kabels om verschillende connecties te maken in de matrix. Maar er zijn ook een tal van digitale mogelijkheden om dat lekkere geluid te krijgen, waar jij naar op zoek bent. En die natuurlijk perfect past bij de vintage looks van dit prachtige ding. Daarnaast heeft de Voxarray ook moderne features. Zo is hij bijvoorbeeld aan te sluiten aan een MIDI-keyboard.

Design

Hoewel het retro ontwerp voor zich spreekt, kunnen we je vertellen dat het een ideale blend van walnoot, staal en ash. De handgemaakte body is verdeeld in twee segmenten. Als hij opengeklapt is zie je de onderkant met de toetsen en de knoppenmodule. Hier bovenop zit een afschroefbare grote oranje knop, welke ook als pitch knob dient. Op de kop kun je een heerlijk ouderwetse microfoon monteren en je je volledig laten gaan.

https://youtu.be/4mstEVHn8bU

Total
1
Share