Revolutionaire belofte: de geschiedenis van de iPhone in beeld gebracht

CREDITS: Apple

‘Every once in a while, a revolutionary product comes along that changes everything.

Het waren de woorden van Steve Jobs op het podium van Macworld Expo voor de aankondiging van de iPhone in 2007. Een visionair in optima forma, want de iPhone revolutioneerde niet alleen het landschap van telefoons, maar van ons gehele dagelijkse leven. Om de haverklap wordt er ergens sim only aangevinkt om weer een nieuw model te bemachtigen.

Meer dan ‘slechts’ een telefoon

Met zijn destijds innovatieve touchscreen-interface, geavanceerde mogelijkheden en elegante ontwerp maakte de iPhone de weg vrij voor de moderne smartphone zoals we die nu kennen. Achteraf kunnen we concluderen dat er destijds niet alleen een smartphone werd geïntroduceerd, maar er meer een belofte werd gemaakt voor de toekomst. De iPhone 3G bracht het internet naar de massa en de iPhone 4 luidde vervolgens weer het Retina-display-tijdperk in.

De iPhone 5 introduceerde de Lightning-connector, terwijl de iPhone 6 de eerste stap maakte naar grotere en dunnere smartphones. Elke vernieuwde versie van de iPhone bracht bepaalde verbeteringen die de lat voor een smartphone steeds hoger legde.

iPhone, <strong>Revolutionaire belofte:</strong> de geschiedenis van de iPhone in beeld gebracht
Foto: Tyler Lastovich

De eindeloze mogelijkheden van de huidige iPhone

Ondertussen kunnen we eigenlijk alles met onze mobiel. Van ontwerpen tot gamen en van muziek luisteren tot on-demand streamen: de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. De grenzen van wat mogelijk is met technologie zijn alleen verder gegaan dan dat wij voor ogen hadden gehouden. En om stap-voor-stap te bekijken hoe dat precies is gebeurt, hebben wij de perfecte video gevonden.

De complete geschiedenis van iPhone in kaart gebracht

Via het Youtube-kanaal ‘Apple Explained‘ wordt de complete geschiedenis van het paradepaardje van Apple onder de loep genomen. Daarbij beginnen we uiteraard met het eerste model in 2007 en eindigen we bij de 15 Pro Max van vorig jaar. Zestien jaar aan innovatieve ontwikkeling samengevat in een video van een kleine acht minuten waarin precies wordt uitgelegd hoe Apple de wetten van technologie heeft geherdefinieerd. Een must-watch video dus. Check hem hieronder.