Kunst- en vliegwerk: DJI-drone laat Porsche Museum zien

CREDITS: Nils Merki

Het Porsche Museum. Een vierwielwalhalla waar je Duitste sportwagen-dromen uitkomen. Van klassieke 911’s tot nóg klassiekere 356’s. En normaalgesproken moet je ervoor naar Stuttgart, maar door DJI kun je nu achter je beeldscherm blijven zitten.

Vlieg met ons mee… door het Porsche Museum

De Avata-drone van DJI vliegt door het Porsche Museum en legt alles vlijmscherp vast. Waar je normaal denkt bij een museum aan héél voorzichtig overal langslopen en niks aanraken, vlieg je nu langs millimeters langs kunststukken. Dat wordt natuurlijk mogelijk gemaakt doordat de drone is ontworpen om door smalle ruimtes te vliegen.

Skills

De vliegfilm is een kunststukje op zich. Ook de vliegkunsten worden de hemel ingeprezen. De reacties op YouTube stromen binnen:Wow…wow….wow! The pressure not to scratch a thing must have been real!’ is de eerste die we tegenkomen. En ook de tweede reactie beaamt dat de man achter de knoppen van de drone talent heeft. ‘That took some really extreme skills to fly through that place,’ zegt de one & only The Transformation Channel. 

Niet gek ook, want er staat héél veel Porsche voor je geld in Stuttgart. Dus we zeggen: applausje voor de dronebestuurder én voor het team dat met dit idee op de proppen kwam. Het ziet er namelijk sick uit.