G-SHOCK maakt klassiek model nog ruiger met MRGB5000

CREDITS: Casio

In 1983 werd er een horloge op de markt gebracht die het landschap van de uurklokken voor altijd zou veranderen.

De G-SHOCK DW-5000C zorgde voor de brug tussen de nerds en de streetwearfanaten van die tijd.

Een robuuste klokwerk van G-SHOCK

Ruim veertig jaar later besluit het merk dat het weer tijd is om het klassieke model in een modern jasje te steken met de G-SHOCK MRGB5000. Dat moderne jasje krijgt een robuuste silhouet dat nog eens extra wordt verstevigd met een legering van COBARION. Ter vergelijking: COBARION is maar liefst vier keer harder dan puur titanium.

G-SHOCK, <strong>G-SHOCK</strong> maakt klassiek model nog ruiger met MRGB5000
Foto: Casio

G-SHOCK MRGB5000 krijgt ook esthetisch erfgoed van jongere broertje

Verder krijgt het vernieuwde horloge ook nog een Multi-Guard Structure dat de constructie van het horloge versterkt en zorgt voor een uitstekende schokabsorptie. Heel voorzichtig hoef je met de vernieuwde G-SHOCK MRGB5000 dus niet te zijn. En dat is natuurlijk precies waar deze watch voor is ontworpen.

Gelukkig hebben ze het bij G-SHOCK niet alleen bij het verstevigen van de constructie gelaten. Om het erfgoed van het jongere broertje verder voort te laten leven, krijgt de nieuwe watch een mix van zwart met gouden accenten. De behulzing wordt dan weer afgewerkt met een zwarte DLC-coating en komt er rond het digitale display een robuust baksteenpatroon. Om het esthetische niveau nog iets omhoog te tillen, wordt het aangevuld met een Dura Soft-band van fluorrubber. De bovenkant is vervolgens weer afgewerkt met gouden ‘Shock Resist’-symbolen.

Praktisch, functioneel en visueel opvallend

Functioneel gezien is de MRGB5000 ook weer een verbetering van het klassieke model. Met radiogestuurde kalibratie en de mogelijkheid om je smartphone te koppelen via Bluetooth, is het ook een knap staaltje technologisch werk. Met een kastgrootte van 43,2 mm krijgt de nieuwe horloge van G-SHOCK een opvallende uitstraling zoals we die kennen van het merk.

Het prijskaartje van de MRGB5000 is dan weer nét niet wat we gewend zijn van het merk. De nieuwe horloge van G-SHOCK krijgt een prijskaartje van maar liefst $3100.

Source:
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…