De Lamborghini Countach LP400 als Madurodam-versie in huis

CREDITS: Amalgam Collection

Ah, de Countach LP400. De vader van de Countach-familie en bovendien de ruggengraat van alle legendes rondom Lamborghini.

Normaal gesproken betaal je minimaal $2 miljoen om deze tijdloze klassieker in je handen te krijgen, maar wij hebben een cheatcode gevonden.

Schaalmodel niet te onderscheiden van originele Lamborghini Countach LP400

De heren van Amalgam Collection produceren momenteel namelijk een Lamborghini Countach LP400 op een schaalmodel van 1:8 waar je een stuk minder geld voor kwijt bent. Dat betekent dus, helaas, dat je niet kan rondscheuren in deze Countach LP400. Maar goed, een Lamborghini blijft een Lamborghini. Daarnaast lijkt het schaalmodel tot in de details bijzonder veel op het origineel. De details in de motorruimte zijn – afgezien van de grootte – bijna niet te onderscheiden van de 4.0 liter V12 die normaal 370 pk produceert in de productieauto. Een soort Madurodam-versie van de Lamborghini Countach LP400 dus.

Countach LP400, De <strong>Lamborghini Countach LP400</strong> als Madurodam-versie in huis
Foto: Amalgam Collection

Een knap staaltje vakmanschap

Om het vakmanschap van dit schaalmodel nog even extra kracht te geven, is het model officieel gelicentieerd door Automobili Lamborghini zelf. In principe koop je dus een echte Lamborghini Countach LP400, alleen dan kleiner. Gelukkig gaat het niet om de grootte, maar wat je ermee doet hè. En wat je ermee doet is trouwens compleet aan jezelf: elk model wordt op maat gemaakt op basis van de voorkeur van de eigenaar. Hierbij krijg je de keuze tussen de kleuren Giallo Fly en Rosso en wordt het schaalmodel met de hand vervaardigd. In totaal neemt dit maar liefst 400 uur in beslag, terwijl de ontwikkeling van het schaalmodel zelf ook al 4.000 uur inneemt.

Meer Lamborghini Countach LP400 voor je geld

In totaal worden er maar 199 stuks van de 50 cm lange Countach LP400 geproduceerd. In totaal bestaat het model uit duizenden nauwkeurige onderdelen die door een klein team van vakmensen in elkaar worden gezet. In totaal leg je $19,995 neer voor het schaalmodel van de Lamborghini Countach LP400. In vergelijking: als je de prijs van de normale Countach door achten deelt, betaal je uiteindelijk $250.000. In principe krijg je bij dit schaalmodel dus meer Lamborghini voor je geld. Een koopje als je het ons vraagt.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…