Tech-items die ook als fashion statement dienen

CREDITS: Masters & Dynamic

Van stenen gereedschap naar een futuristische headset met geavanceerde augmented reality mogelijkheden: het is een kleine samenvatting van drie miljoen jaar aan technologische evolutie.

Het idee dat we technologie gebruiken om onze dagelijkse routines makkelijker te maken is al een aantal jaren oud nieuws.

De tech-items die ook als statement kunnen dienen

Wat ons betreft is de komst van de Apple Vision Pro daar het perfecte voorbeeld van. Welk normaal persoon heeft het in godsnaam nodig om vijf verschillende standpunten van een F1-race te bekijken terwijl ze ondertussen ook nog mailtjes kunnen versturen voor werk? Precies, niemand. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we gadgets zoals deze in de schappen laten liggen. Integendeel zelfs, ook wij staan te popelen om een apparaat als de Apple Vision Pro eens een keertje te gebruiken.

tech-item, <strong>Tech-items</strong> die ook als fashion statement dienen
Foto: Apple

We moeten gewoon accepteren dat gadgets tegenwoordig niet meer puur als iets functioneels dienen, maar ondertussen ook als verlengstuk van jou als persoon. Om dat nog even extra kracht te geven, hebben wij dé tech-items op een rijtje gezet die als statement dienen.

Slimme brillen

We hebben de komst van de Apple Vision Pro natuurlijk al uitvoerig besproken, maar gelukkig zijn er ook nog slimme brillen die het niet overdrijven. Zelfs Rayban produceert tegenwoordig slimme brillen in samenwerking met Meta en deze vormen wat ons betreft de brug tussen innovatie en persoonlijke stijl. Via deze slimme brillen heb je de mogelijkheid om telefoontjes te plegen, foto’s en video’s te maken en zelfs WhatsApp-berichtjes sturen. En het mooiste van alles? Je loopt niet rond met een koelkast voor je ogen, maar met een stijlvolle bril die er ook als vrijetijdsbril mee door kan.

Bedrukte gadgets

Tien jaar terug zaten we elke markt af te struinen op zoek naar het vetste hoesje voor onze telefoon. Tegenwoordig hebben we gewoon de mogelijkheid om vrijwel al onze gadgets te laten bedrukken. Of je nu je laptop persoonlijk maakt, gaat voor een laptophoes bedrukken met het logo van je merk of je USB-stick met een foto van je kat: elk tech-item kan tegenwoordig omgetoverd worden tot een fashion statement. Hierdoor blijven gadgets niet alleen een hulpmiddel, maar ook als verlengstuk van individuele smaak en stijl.

Koptelefoon

Ook bij koptelefoons en oortjes krijg je de kans om een statement te maken. Met een breed scala aan kleuren, ontwerpen en stijlen (en natuurlijk merkkeuzes) bepaal je  wat voor statement je wil maken met je koptelefoon. De tijd van lompe, ‘net-niet-koptelefoons’ is echt al jaar en dag voorbij. Want tja, een koptelefoon is toch ook écht iets wat iemand direct ziet.

Slimme sieraden

Naast een stijlvolle gadget om de oren, kun je ook slimme gadgets om je nek en vinger dragen. Slimme sieraden zijn tegenwoordig namelijk ook al een ding.  Er bestaan tegenwoordig hele elegante ringen die je stappen kunnen bijhouden, je WhatsApp-meldingen bijhouden en je dagelijkse routine bijhouden. En ja, de tenen van de gemiddelde juwelier zullen krom staan bij het zicht van een gouden ketting waar je mee kan telefoneren, maar dat is nou eenmaal de wereld van vandaag. Wen er maar aan.

Smartwatches

Over het algemeen houden wij meer van de tijdloze en elegante stijl van klassieke horloges. Maar eens in de zoveel tijd zien we een smartwatch voorbijkomen die stiekem een beetje ons hart steelt. Wanneer dat het geval is, hebben we dus weer het perfecte voorbeeld van een tech-item dat ook als fashion statement kan dienen. Het fijne aan smartwatches is dus ze gemakkelijk aangepast kunnen worden aan de individuele voorkeuren van de drager, dus als je alsnog een lelijke smartwatch om je pols hebt: that’s on you.

tech-item, <strong>Tech-items</strong> die ook als fashion statement dienen
Foto: Samsung
LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…