Check de Oscarfilms in je eigen Oscar-waardige thuisbioscoop

CREDITS: Netflix Media Center

De Oscars staan weer voor de deur. Op 10 maart mogen wij weer aanschouwen hoe de verliezers boos de zaal verlaten, terwijl Chris Rock en Will Smith zo ver mogelijk van elkaar vandaan toekijken.

Om jou alvast een beetje in de mood te krijgen voor hét summum van filmliefhebbers, hebben wij alle Oscar-waardige films even op een rijtje gezet.

Een Oscar-waardige thuisbioscoop

En we vertellen je er meteen bij hoe je jouw huis omtovert tot een Oscar-waardige thuisbioscoop.

Oscar, Check de Oscarfilms in je eigen <strong>Oscar-waardige thuisbioscoop</strong>
Foto: Sonos

Een orkest in huis met Maestro 

Allereerst beginnen we met een film die maar liefst zeven nominaties telt en het indrukwekkende levensverhaal van dirigent Leonard Bernstein vertelt: Maestro. Een bolwerk van kwetsbare en heftige scénes maar bovenal prachtmuziek. En om die fijne klanken precies zoals in de bioscoop door je oren te laten trillen heb je de Sonos Arc-soundbar nodig. Met elf interne speakers en twee speciale hoogtekanalen pompt Arc het geluid door alle hoeken van je woonkamer. Bovendien worden alle soundbars van Sonos ook nog eens getuned door Oscar- en Emmy bekroonde sound-engineers. Een avondje Pathé is dus bijzonder overbodig met de Sonos Arc in je huis. Bovendien kosten de snacks bij de gemiddelde bioscoop ook al een godsvermogen, des te meer reden om te investeren in je eigen privébioscoop.

De ijzige stilte van Society of the Snow 

Normaal hoor je stilte niet, maar tijdens Society of the Snow is het juist een onverstoorbaar geluid. Deze film vertelt het aangrijpende verhaal van een rugbyteam uit Uruguay dat in 1972 neerstortte nabij een vallei in de Andes. Na de keiharde crash voel je de stilte en de kou van het Andesgebergte bijna door je beeldscherm komen. ‘De stilte is zo diep dat wanneer de wind stopt, je zo ver van de bewoonde wereld bent dat je jezelf begint te horen – je ademhaling, je hart,’ aldus geluidsontwerper Oriol Tarragó.

Tijdens Society of the Snow wordt de nadruk dan ook gelegd op de ademhaling van de acteurs en de voetstappen door de sneeuw. De fluitende windstoten op de achtergrond geven het verhaal al helemaal een ijzige sfeer. Om zo goed mogelijk van die sfeer te proeven is de Sub Mini een perfecte uitkomst voor je thuisbioscoop. Niet alleen zorgt deze voor een meeslepend en cinematisch geluid wat absoluut niet mag ontbreken tijdens Society of the Snow, maar het zorgt er vooral voor dat je soundbar beter presteert. De Sub Mini zorgt ervoor dat lage geluiden, zoals het brommen van de vliegtuigmotor, op een Oscar-waardige manier door je trommelvliezen blazen.

De intensiteit van Oppenheimer in je woonkamer

Door naar onze favoriete film van het afgelopen jaar: Oppenheimer. Als je deze film niet hebt gezien voordat je naar de Oscars kijkt, heeft het eigenlijk helemaal geen zin om naar de uitreiking te kijken. Doe jezelf dus een gunst en check deze film over de briljante wetenschapper die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de atoombom zo snel mogelijk. Daarvoor hoef je jezelf trouwens niet richting de Pathé te haasten: met de surround sound van de Era 100 of de Era 300 heb je een cinema-installatie die het krachtige geluidsgebruik heerlijk weten over te brengen. Op die manier voelen alle scènes van deze toch al intense film nóg intenser.

Alle andere Oscarnominaties om te checken vanaf je thuisbioscoop

Als je deze films allemaal al hebt gekeken, dan ben je ten eerste al lekker bezig voorafgaand aan de Oscars. Ten tweede hoef je niet te treuren, want gelukkig hebben wij nog een paar Oscarnominaties op een rijtje staan die je ook heerlijk vanaf je bank kan bekijken. Check ze hieronder:

  • Barbie (HBO Max)
  • Nyad (Netflix)
  • Elemental (Disney+)
  • Rustin (Netflix)
  • The Wonderful Story of Henry Sugar (Netflix)
Oscar, Check de Oscarfilms in je eigen <strong>Oscar-waardige thuisbioscoop</strong>
Foto; Netflix Media Center
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…