Een kijkje in het jacht van een Russische Vodka-magnaat

Als je in Rusland vodka verkoopt, wordt je shitloaded rijk. Die markt is nooit verzadigd, als het op vodka aan komt. Dus als je zin hebt om unlimited geld te verdienen over de rug van alcoholistische Russen, een beetje corrupt lopen doen en constant je vriendin bedriegen, omdat je een nog ‘betere’ hebt gevonden? Dan weet je nu wat je moet doen. Mooie bijkomstigheid: dit jacht, genaamd Serene!

Stolichnaya Vodka

Je stookt wat granen, distilleert het, verdunt het wat met water (al hoeft dat van veel Russen niet eens), verkoopt het en je koopt een van ’s werelds grootste jachten. Zo makkelijk is het. Yuri Scheffler deed het en is nu eigenaar van 134 meter lange Serene. Dat geintje koste hem zo’n €400.000.000 eurootjes. Maar dat verdient hij wel terug hoor, want hij laat heren zoals Bill Gates zijn jachtje charteren voor 2 miljoen per week.

Mocht je geĂŻnteresseerd zijn? Bij de prijs zitten de volgende dingen inbegrepen: 24 slaapplekken voor gasten, 52 man personeel, meerdere zwembaden, twee jacuzzi’s, een helicopter, onderzeeĂ«r, bioscoop, spa, sauna, klimwand, sneeuwkamer (?), cocktailbar, bar in het water, dansvloer, een vleugel, bibliotheek, glazen lift, barbecue, pizza oven en een glijbaan. En vast nog wel wat meer.

En dan nu voor de beeldvorming:

Source :

Heygents