Valtifest – 5 september

Joost van Bellen

Ergens zo rond 1987 sprong Joost van Bellen voor het eerst achter de draaitafels van de Roxy. Precies in die venue was de grondlegger van de muziek, die we allen nu zo koesteren, de dancemuziek. En dan heb ik niet alleen over de oppompende climaxen van Afrojack, maar ook over hardstyle, techno, house, dubstep en alle honderden subgenres. In Nederland was het de Roxy waar het allemaal gebeurde en Joost van Bellen was daar resident.

Inmiddels is hij een paar jaartjes ouder, maar zijn liefde voor het vak is nooit opgehouden. Nog steeds is hij ontzettend belangrijk voor wat er in het nachtleven in Nederland, en daarmee voornamelijk Amsterdam, afspeelt. Op Solar, afgelopen weekend, draaide hij de sterren van de hemel En met zijn eigen organisatiebedrijf ‘Meubel Stukken’ organiseert hij ook zelf veel mooie events; één daarvan is zijn paradepaardje: Valtifest!

Valtifest

Valtifest is een kleurrijk stadsfestival dat elke eerste zaterdag van september plaatsvindt op de NDSM-werf, een geweldig industrieterrein vlakbij het centrum van Amsterdam. Elk jaar is er weer een ander thema dat wordt toegepast in de communicatie, het décor en de uitzinnige dresscode. 

Dresscode

De dresscode van dit jaar is ‘Volklore Madness’. Dat zegt je natuurlijk vrij weinig, maar dat is nou juist het idee. Maak combinaties van personages of types en verkleed je als die combinatie. Bijvoorbeeld: Moscowboy, Balkanberber of Ravende Rugbyrabbijn. Uhh, maak er maar wat van.

Line Up

Helemaal los op De Jeugd van Tegenwoordig, De Sluwe Vos, Michel de Hey, Tom Trago, Mike Mago, Benny Rodrigues en natuurlijk Joost van Bellen zelf.

Valtifest wordt georganiseerd door Meubel Stukken, Plus1 en MTV, en geeft plek aan uitzinnige creativiteit, gekte, vernieuwende muziek, mode en het broodnodige kunst en vliegwerk. Het is jaarlijks de afsluiter van het festivalseizoen en vooral gewoon een dag die je nooit meer vergeet..

Daar moet je bij zijn!

Wij geven dit keer alleen kaartjes weg aan de échte festivalgangers. En als jij zo’n echte festival-freak bent, was je ook op Solar afgelopen weekend. Het is, net als Valtifest, een festival dat je niet mag laten schieten! Wij stonden op Solar met onze Manify Van en een enorme grammofoon, om een ‘The Afterstory’ op te nemen met de bezoekers. Je hebt ons vast en zeker gezien. The Afterstory zul je binnenkort kunnen aanschouwen, maar het album met de foto’s staat al online op Facebook!

Kaartjes winnen doe je zo!

Als je op Solar was en je bent bij ons langs geweest, dan willen we je graag belonen. De kans is groot we je op de gevoelige plaat hebben gelegd. Check of je tussen de foto’s in het Album op Facebook staat én TAG jezelf daarin. Wij kiezen vrijdag een winnaar voor 1×4 kaartjes voor Valtifest, plus één extra GSUS Valtifest t-shirt!

Valtifest - Tickets7

clubjudgeESSENTIALSMEER ESSENTIALS