Dit is het tofste vakantiehuis in Nieuw-Zeeland

Ergens in een afgelegen landschap in Nieuw-Zeeland, waar je eigenlijk niet zomaar zou komen, ligt een ongelofelijk tof strandhuis. Dit strandhuis is alleen maar te bereiken per helikopter. Hierdoor kunnen de gasten genieten van een onvergetelijke omgeving in alle rust.

Bij strandhuis denk je waarschijnlijk aan zo’n houten hutje van enkel een paar vierkante meter op een open heide. Maar helaas. Gooi die gedachtes maar snel aan de kant, want wat je nu gaat zien in een waanzinnig mooi staaltje architectuur.

Seascape Retreat

Patterson Associates Architects is het brein achter dit ontwerp genaamd ‘Seascape Retreat’. Het ligt op een rotshelling in de South Pacific baai van Nieuw-Zeeland. Het is voornamelijk ontworpen voor een bestemming van een huwelijksreis. Het vakantiehuis is volledig gemaakt van lokaal geproduceerde materialen en beschikt over een ontvangsthal, een woonkamer en slaapkamer ineen, een kleine keuken en een badkamer. Niet groot zou je zeggen. Klopt. Maar daarbij heb je wel een waanzinnig uitzicht om bij wakker te worden!

Daarnaast is het huisje ook nog eens ongelofelijk duurzaam. Dit door de lokale materialen, maar ook doordat het huisje geheel zelfvoorzienend is. Zo heeft hij een eigen watervoorziening en een zuiveringssysteem voor het afvalwater.

Outside

Vanaf de buitenkant ziet hij er erg klein uit en gaat hij goed op in het landschap. Dit komt vooral door het gebruik van de natuurlijke materialen en de kleuren hiervan. Maar wanneer je steeds dichterbij komt zie je steeds meer luxe. Zo is het huisje voorzien van een buiten-openhaard, twee ligstoelen en een ingebouwde jacuzzi.

Inside

Van binnen is het ontwerp erg comfortabel en voorzien van een neutraal, maar stijlvol interieur. Wat je meteen opvalt is het waanzinnige plafond wat gemaakt is van hout. En door de enorme glazen wand kom er ongelofelijk veel licht naar binnen, waardoor het huisje toch erg ruimtelijk aanvoelt.

Voor de rest bestaat het huisje uit een grote ruimte met een keuken, woonkamer en slaapkamer ineen. De badkamer is een aparte ruimte en is voorzien van een luxe, vrijstaand bad onder een dakraam en met een fantastisch uitzicht langs de kust.

Zo zie je maar weer dat oud niet altijd beter is dan nieuw, vooral als het op Zeeland aankomt.ESSENTIALS