McLaren’s ‘The Riverbreeze’

Frank Stephenson, design director van Britain’s McLaren Automotive, blijkt ook van voertuigen te houden die niet op vier wielen rijden. De verantwoordelijke voor de herleving van de ‘bobber-size’ Mini Cooper en de Fiat 500 blijkt ook niet vies te zijn van een stukje varen. Zijn nieuwste, zelf ontworpen, aanwinst is the Riverbreeze. Een houten vaartuig dat stil als de nacht met finesse door het water heen glijdt. Een redelijke ommezwaai als je bedenkt dat Frank zijn laatste boot een Dodge Viper V-10 motor bevatte.

The Riverbreeze

Iedereen heeft tegenwoordig een plastic wit omhulsel, verklaard Frank Stephenson. Je hebt dan misschien een grote snelle boot, maar minder charme. Houten boten worden mooier met de leeftijd; ze ruiken lekker, je voelt het vakmanschap en ze hebben allemaal hun eigen karakter.

Frank Stephenson

De keuze voor een elektrische motor in plaats van een V10 of V12 is een keuze voor balans. “Ik sta om zes uur in de morgen op om heel de dag met high-decibel Ducati’s, wanneer ik thuis kom wil ik rust”. The Riverbreeze geeft de mogelijkheid om te ontspannen en in plaats van brullende motoren te luisteren naar de wind en de vogels.

Source :

thedriveESSENTIALSMEER ESSENTIALS