Nieuwe update Tesla maakt bestuurder vrijwel overbodig!

Tesla doet zo’n beetje alles anders als dat wij gewend zijn van andere autofabrikanten. In plaats een auto die steeds minder interessant wordt, naarmate je ‘m langer hebt, wordt de Tesla alleen maar gaver! Door middel van gratis updates worden er steeds meer toffe functies aan de auto toegevoegd. Vorige week reed ik in een Tesla Model S70 en die was al aardig indrukwekkend. Dit elektrische monster had de gaafste startpagina ooit.

Maar wat deze Tesla niet had was de nieuwste update (7.0), die gisteren verschenen is in de VS en snel ook naar Europa komt. Deze zorgt ervoor dat de auto volledig autonoom kan rijden. Eerder dit jaar werd deze autosteer functie aangekondigd, samen met een uitgebreide cruisecontrol waarmee van baan verwisselen veilig en automatisch gebeurd. Natuurlijk wordt er hierbij constant rekening gehouden met de andere weggebruikers.

Zelfrijdende auto

Waar Google en Apple nog hard bezig zijn met het ontwikkelen van een compleet zelfrijdende auto, is Tesla met deze stap ineens een stuk dichter bij. Elon Musk, Topman bij Tesla, hamert er wel op dat het gaat om een bèta-versie en dat er geadviseerd wordt de handjes nog steeds bij het stuur te houden. En daar heeft hij natuurlijk een punt, want waarom zou je ooit een Tesla zelf willen laten rijden? Dat ding is veel te bruut om zelf te besturen! Nu heb ik in de 70 gereden, maar binnenkort testen we de nieuwe 90s, die nog een stuk sneller moet zijn.

Net even anders

Het unieke aan Tesla is, is dat hun klanten zélf de testrijders zijn. Op een veilige manier natuurlijk. Bedrijven als Google plannen om in 2018 in één keer met een functionele zelfstandig rijdende auto op de markt te komen. Tesla schakelt liever beetje bij beetje de benodigde aanwezigheid van een chauffeur uit.

Regelgeving

Over de regelgeving rond zelfrijdende auto’s blijft het nog een beetje onduidelijk. Sinds 1 juli dit jaar is het legaal om, na aanvraag, de zelfstandige auto’s te testen. Of de update dus door de overheid goedgekeurd gaat worden is nog niet zeker, maar laten we maar van het goede uit gaan!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS