Summer speakers: UE BOOM 2

Gear

We zijn al een hele tijd trotse eigenaar van de UE BOOM en geloof me: dit ding heeft de wereld al gezien. Overal gaat deze draagbare speaker mee naar toe om vele mensen te voorzien van muziek. En dat is wat dit boxje uniek maakt, hij simpel, handzaam, heeft een goed geluid en kan vrijwel overal tegen.

UE BOOM 2

De UE BOOM 2 is de opvolger van de populaire (tromgeroffel) UE BOOM, het apparaatje dat de wereld van draagbare speakers een schop onder de kont gaf. De BOOM van Ultimate Ears is ontworpen om te leven. Hij mag nat worden, hij mag modderig worden, bedolven worden onder een lawine of uit je handen vallen. Dit ding weerstaat het. En dat zonder in te leveren op design óf prestaties!

UE BOOM 2-4

Looks

De meeste stootvaste gadgets zien er zo lomp uit als een graafmachine, maar de UE BOOM 2 ziet er zeer gelikt uit. De vier knoppen geven de speaker een minimalistisch uiterlijk, twee hiervan zijn een grote plus en min om het volume mee te verbinden. Sinds de update is het apparaatje is in veel verschillende kleurcombinaties te bestellen.

UE BOOM 2-5

Sound

Als je de UE BOOM 2 eenmaal aanzet, krijg je verbaasde blikken. Hoe kan er zo’n geluid uit zo’n klein speakertje komen? Kijk, de veel grotere Libratone ZIPP produceert natuurlijk een betere en hardere sound, maar dit ding is vier keer zo klein! De bass is verrassend goed en vult de kamer met lekkere tunes. Hij produceert dan ook maximaal 90 dB.

Usability

Vooral in gebruik springt deze Bluetooth speaker er werkelijk uit. Sinds de update heeft hij een range van 33 meter en is hij waterproof tot 1 meter diep, zo’n 30 minuten lang. Niet dat je dit moet willen, maar hij zal maar in je zwembad vallen. Mocht hij vies zijn? Was je ‘m gewoon onder de kraan af met zeep en lauwwarm water.

Daarnaast kun je ‘m paren met 7 andere speakers, maar ook met meerdere telefoons, waardoor je tot wel 4 DJ’s tegelijk kunt hebben. Je zou denken dat dit een rotzooi wordt, maar de app zorgt ervoor dat dit allemaal smooth verloopt.

UE BOOM 2-6

Ook de bediening is heerlijk. Waar de UE BOOM nog flink tekort schoot door alleen het volume te kunnen bedienen op de speaker, heeft de UE BOOM 2 een nieuwe functie: Tap to Play. Door met je handpalm lichtjes op de bovenkant van de draagbare speaker te tappen, kun je pauzeren of voor een volgend nummer kiezen.

Tenslotte kun je het boxje op een tripod zetten met een universeel schroefje of ophangen aan de D-Ring. Hier vind je ook een 3.5 mm mini-jack ingang voor Bluetoothloze apparaten, mochten die nog bestaan.

Vrijwel alle nadelen van de UE BOOM zijn in deze nieuwe editie niet meer aanwezig, wat dit een zeer geschikte draagbare speaker maakt!

[ezcol_1half]PLUSPUNTEN

– Handzaam en weerstaat een oorlog
– Relatief zeer goed geluid voor de grootte
– Tof design
– Handige bediening
– Te koppelen met 7 andere UE BOOMS
– ‘Block Party’,
dus te koppelen met meerdere devices
– Maar 0,5 kg
– 15 uur luisterplezier
– NFC chip (passief)
– Prijs

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]MINPUNTEN

– Geen WiFi ondersteuning,
dus geen Spotify Connect
– Oplader aan de onderkant
[/ezcol_1half_end]

De UE BOOM 2 is vanaf €129,- verkrijgbaar bij o.a. Bol.com.

Total
1
Share