Museumwaardig sculptuur ontvouwt zich tot tv van 165-inch

Dat de techgiganten bezig zijn met het ontwikkelen van een opvouwbare mobiel is al een tijdje oud nieuws.

Minder oud nieuws is dat er een geheel uitvouwbare tv op de markt is gekomen. Het nieuwe pronkstukje van C Seed is niet alleen een televisie, maar een waar kunstobject.

De C Seed N1 is een lust voor het oog

Dat dit een sterk staaltje innovatie is, is een understatement. Niet alleen is het revolutionair te noemen dat je een televisie kan opvouwen, het is ook nog eens een lust voor je ogen. De basis van de televisie oogt namelijk als een sculptuur. “A minimalist sculpture, a kinetic work of art.” Zo omschrijft de producent de TV zelf. Wij kunnen niet anders dan ons daarbij aansluiten. Als je de televisie openvouwt word je direct enthousiast van het schitterende microled-display en de 4K-resolutie van het scherm.

televisie

Televisie met de beste prestaties

Het scherm komt daarnaast met een unieke coating die diepe zwarttinten en extravagante kleuren helder weergeeft. En als je denkt dat je allemaal randen van de losse delen van de televisie ziet dan heb je het he-le-maal mis. Door de hightech ‘Adaptive Gap Calibration’ die in de televisie zit verwerkt, merk je daar niks van. Het beeld is as sharp as you can get. En niet alleen het beeld is scherp, het geluid is dat ook. De TV komt met twee 100-watt luidsprekers die ervoor zorgen dat jij weggeblazen wordt.

Prijskaartje van de ‘kunst’ televisie

De TV komt in 103-inch, 137-inch en 165-inch. Dat zijn flinke jongens dus. Mocht je nou denken: “Dit moet ik hebben!”, temper je enthousiasme dan maar even. Je legt namelijk minstens €180K neer voor de C Seed N1. Tja, je moet er misschien een fikse lening voor afnemen, maar reken maar dat de voetbalavonden met je vrienden dan bij jou worden gekeken. Meer weten over de C Seed N1? Check het hier, of check de video hieronder om je ogen een pleziertje te gunnen.

De show stelen op CES 2024

Het klinkt natuurlijk allemaal prachtig, maar het concept ‘eerst zien, dan geloven’ blijft intact. C Seed heeft het waargemaakt met hun demo op CES 2024. Hier lieten ze een voorproefje zien van wat het opvouwbare hoogstandje allemaal kan. Hier kregen gear-liefhebbers te zien dat het een volle minuut duurt om de N1 tot een lengte van ruim 2 meter 30 te krijgen. Het duurt daarna nog 25 seconden om de microLED-schermen te ontvouwen.

Wil je ‘m liever buiten? Dat kan. Hier lees je hoe de Rolls-Royce onder de tv’s water proof is gemaakt. Voor dit model betaal je dan ook net iets meer, zo’n €220K.