Shokan House: industrieel, eenvoud en overzichtelijk

Aan de rand van het Ashokan Reservoir, net onder de top van de berg Catskill in de staat New York, staat het Shokan House. Het huis staat tussen de eiken, dennen en sparren. En zo af en toe laten haviken, kalkoenen, vossen en herten zich zien. Wanneer je de gelukkige inwoner hiervan bent, bevind je je in een prachtig ontworpen huis waar je goed tot rust kunt komen. Dat is toch geweldig…

Shokan House

Het huis bestaat uit 55 vierkante meter in de vorm van een rechthoek. Hij is gebouwd tegen een rots aan en bestaat grotendeels uit glas. De glazen behuizing wordt gedragen door een massieve, betonnen ondergrond.

Op de begane grond bevindt zich een garage, een slaapkamer en een hal. Deze hal loopt uit op een ruime woonkamer met een heerlijke openhaard. Op de grote blok waarin de garage en de slaapkamer zijn verwerkt, bevindt zich een tweede platform. Op dit platform, de eerste verdieping, is de eetkamer, de keuken, twee slaapkamers en een bibliotheek. Hier kan je genieten van een geweldig uitzicht over het bos en de bergen in de verte. Verder is dit huis ook nog voorzien van een stenen terras en een kruidentuin op het westen. En we weten allemaal dat dat het beste is voor je korianderplantjes.

Het interieur bestaat uit een tegelvloer, notenhouten kasten, gelakt staal en RVS werkbladen. Daarnaast is het roestvrijstalen frame duidelijk te zien in het interieur, waardoor het huis een industriële look krijgt. Verder is het erg opvallend dat de ruimtes in rechte lijnen zijn gecreëerd. De ruimtes bestaan als het waren uit een soort opeenvolgende blokken.

Source :

ArchdailyESSENTIALSMEER ESSENTIALS